Horecavisie gemeente Helmond 2030

Samenvatting:

Deze horecavisie - in afstemming met de horeca en andere stakeholders tot stand gekomen - bevat het ruimtelijk-economische beleid en aanvullend ook beleid horeca en evenementen en geluid (op hoofdlijnen), veilig uitgaan, vergunningverlening en - handhaving en afstemming en communicatie met de horecasector in Helmond.

De gemeente Helmond ziet de horeca als een belangrijke trekker van het centrum ("visitekaartje") en als belangrijke ondersteunende functie in de gebieden buiten het centrum. De gemeente en partners trachten het economisch functioneren van de horecasector Helmond zo goed mogelijk te faciliteren binnen hun rollen en mogelijkheden. Horeca I (bestaande en nieuwe) in het centrum krijgt veel ruimte waarbij de uitgaanshoreca (horeca II) geconcentreerd is en mag uitbreiden in de Kanaalzone (ontwikkelingsgebied horeca II). Hij wordt ook meer gefaciliteerd op termijn door vergroting van het voetgangersgebied naar beide zijden van het kanaal en stukje Steenweg tot Kromme Steenweg. Bestaande horeca II mag blijven buiten het  ontwikkelingsgebied horeca II in het centrum, alleen in de Mengzone Oost (Marktstraat en Molenstraat) afbouw horeca II vanwege toename woonfuncties daar. Wel moet er een goede balans zijn tussen levendigheid en leefbaarheid, vooral aangaande ervaren geluids- en andere overlast. Buiten het centrum ondersteunt horeca I (bestaande en nieuwe) en bestaande horeca II de gebiedsdoelen. Ze leveren zo een bijdrage aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van die gebieden.

De bestaande structuur van Veilig Uitgaan wordt voortgezet alsook die van afstemming met de horecasector, met enkele kleine aanpassingen.

Het Uitvoeringsplan behorend bij de visie bevat concrete acties.

Zie verder de Samenvatting in de visie zelf en het Uitvoeringsplan, vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders.

Besloten door:

Gemeenteraad

Datum inwerkingtreding:

6-2-2024

Lees verder


Uw Reactie
Uw Reactie