Nieuws

 • .

  Prinsjesdag Burgerdeputatie uit Noord-Brabant

  dinsdag 17 september 2019
  Het is een oude traditie, een burgerdeputatie langs de route van de Koning en Koningin op weg naar het Binnenhof tijdens Prinsjesdag. Dit jaar komt de burgerdeputatie uit Noord-Brabant. Circa 190 Brabanders waarvan 2 Helmonders, die zich vrijwillig inzetten voor anderen, zullen op de Korte Vijverberg langs de route van de Koninklijke stoet staan.

 • .

  Wijkbezoek Helmond Oost op zaterdag 21 september

  maandag 16 september 2019
  Op zaterdag 21 september aanstaande zullen het college van burgemeester en wethouders en raadsleden van 10.00 tot 14.00 uur een bezoek brengen aan Helmond Oost. Tijdens dit bezoek maken zij middels een rondwandeling kennis met verschillende initiatieven en onderwerpen die spelen in de wijk. Daarnaast biedt het wijkbezoek ruimte om in contact te komen met college- en raadsleden en andere wijkbewoners.

 • .

  Op de koffie bij de wethouder

  woensdag 4 september 2019
  Heeft u een vraag over of een idee of initiatief voor uw wijk? Bezoek dan het wijkspreekuur om hierover te praten met de wethouder. Onder het genot van een kop koffie of thee luistert de wijkwethouder graag naar uw verhaal. Neemt u gerust een familielid, vriend of vriendin mee.

 • .

  Complimenten van de accountant voor financiën gemeente Helmond

  woensdag 12 juni 2019
  De accountant heeft de jaarrekening 2018 van gemeente Helmond gecontroleerd, ze hebben een goedkeurende verklaring afgegeven. De jaarrekening laat een positief resultaat zien van 3,7 miljoen euro. Dat is goed nieuws aldus wethouder financiën Jos van Bree: “De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de financiële processen in de organisatie op orde te krijgen. Dat verdient nog steeds de volle aandacht, maar we zijn goed op weg. Helmond is financieel gezond. Er zijn meer dan voldoende reserves om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen. We kennen geen grote tekorten en de komende jaren investeren we verantwoord in onze stad.”

 • voorjaarsnota 2019

  Hooravond over de Voorjaarsnota 2019

  woensdag 15 mei 2019
  De gemeenteraad houdt dinsdag 28 mei een hooravond over de Voorjaarsnota. De Voorjaarsnota geeft een vooruitblik op de begroting voor 2020. Aan de hand van ontwikkelingen in beleid en budget worden de grote lijnen geschetst van de inkomsten en uitgaven van de gemeente voor volgend jaar. Wat vindt u van de plannen die in de Voorjaarsnota staan? De gemeenteraad hoort graag uw mening. Laat deze horen tijdens de hooravond op dinsdag 28 mei om 19.30 uur in de raadzaal in Boscotondo. Graag vooraf aanmelden als u wilt inspreken.

Uw Reactie
Uw Reactie