• Stad
  • Veelgestelde vragen project

Veelgestelde vragen project

Hier leest u de veelgestelde vragen over het project.

Samen met de Europese Unie en Brainport Development maken wij de proef financieel mogelijk. De proef is onderdeel van het Europese project. De pilot in Helmond wordt georganiseerd door het internationale consortium SAGA. De leverancier van het voertuig is NAVYA. Daarnaast werken tal van organisaties mee: RDW, The Future Mobility Network, Brainport Smart District, Automotive Campus Helmond, onderzoekscentrum TNO, Fontys Hogescholen, provincie Noord-Brabant, Hermes, SmartwayZ.NL.

Helmond is als onderdeel van de regio Brainport Eindhoven binnen Europa een voorloper op gebied van slimme mobiliteit. Samen met het bedrijfsleven, overheden, onderwijs en kennisinstellingen wordt nieuwe technologie in Helmond ontwikkeld én toegepast, op straat en op de Automotive Campus. Dat is niet de enige reden waarom wij deelnemen aan de proef. We willen een verkeersveilige, bereikbare, groene en schone stad zijn met duurzame vormen van vervoer voor iedereen.

De zelfrijdende minibussen rijden drie maanden lang op proef tussen station Brandevoort en de Automotive Campus.

Daarna wordt de test geëvalueerd. De bevindingen uit alle Europese steden worden gebruikt om de techniek van de zelfrijdende minibussen te verbeteren. En een grote stap dichterbij het toekomstbeeld te komen dat zelfrijdende minibussen een vertrouwd onderdeel zijn van het straatbeeld.

Uw Reactie
Uw Reactie