• Stad
  • Veelgestelde vragen zelfrijdende minibus

Veelgestelde vragen zelfrijdende minibus

Hier leest u de veelgestelde vragen over de zelfrijdende minibus.

Een zelfrijdende shuttle is een voertuig zonder echte chauffeur. Het voertuig kan theoretisch volledig zelfstandig rijden, maar nog niet in alle situaties. Daarom en om veiligheidsredenen zal er een steward aan boord zijn bij de test in Helmond. Het doel is echter om in de toekomst zonder stewards te rijden. Routes worden voor aanvang van de veldtest geprogrammeerd, zodat het voertuig het traject kent.

In het begin van de proef reizen vanwege Corona alleen nog studenten en medewerkers van de Automotive Campus en bedrijven aan de route mee . Later wordt bekeken – afhankelijk van onder andere de COVID-19 situatie – of iedereen mee kan rijden.

De maximale snelheid tijdens de test in Helmond is 18 km per uur.

Ja, het voertuig wordt 's nachts opgeladen en rijdt overdag.

De minibussen rijden 50 dagen in Helmond.

Er zijn 11 stoelen in de shuttle, en 4 staanplaatsen. In verband met corona rijden we met maximaal 2 passagiers plus één steward.

Ja, het voertuig is toegankelijk voor rolstoelen.

Niet tijdens de proef in Helmond.

Bij aanvang van de dienst maakt het operatieteam een ​​inschatting van de weersvoorspelling. Bij barre weersomstandigheden kan het operatieteam besluiten om niet te rijden. Als de auto rijdt en er plotseling zware regen of wind komt, zal de steward aan boord het voertuig laten stoppen.

Tijdens deze pilot reizen passagiers gratis.

Uw Reactie
Uw Reactie