• Stad
  • Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

In Helmond zijn er diverse mogelijkheden van openbaar vervoer.

Trein

Helmond heeft vier treinstations: Helmond Centraal, Helmond Brouwhuis, Helmond ’t Hout en Helmond Brandevoort. U vindt meer informatie over de dienstregeling en de beschikbare voorzieningen op de stations op de website van de NS. 

Bus

Er rijden zowel streeklijnen als stadsdiensten. De stadsbussen rijden vanaf het centraal station naar de omliggende wijken en weer terug. De streeklijnen rijden van en naar de omliggende gemeenten. 


Toegankelijkheid

De gemeente heeft de afgelopen jaren veel halten toegankelijker gemaakt voor mensen met een handicap. De bushalten zijn verbreed, verhoogd naar 18 cm en hebben zo min mogelijk obstakels. De bushalten hebben blindengeleide markeringen en invalidenopritten.

Taxbus

De Taxbus is openbaar vervoer van deur tot deur. Een taxi of taxibus haalt u op bij de voordeur en brengt u zonder overstap naar uw bestemming. Taxbus rijdt zeven dagen in de week van 06.00 uur ‘s ochtends tot 01.30 uur ’s nachts. U belt minimaal een uur van tevoren naar 0800 – 0234795 om een reis in te plannen. De kosten voor een rit is 4,20 euro. Er geldt een ander tarief voor ouderen en mensen met een WMO-inidicatie.

Halteplaatsen

Er zijn drie speciale halteplaatsen voor Taxbus in Helmond: bij het Centraal Station, het Elkerliek Ziekenhuis en het winkelcentrum. De halteplaatsen zijn herkenbaar aan het speciale Taxbusbord.