• Stad
  • Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Wilt u met het openbaar vervoer naar Helmond of binnen Helmond van A naar B reizen? Op deze pagina leest u de mogelijkheden.

Update met betrekking tot het coronavirus

Er geldt een aangepaste dienstregeling naar aanleiding van het Coronavirus. Kijk voor meer informatie op de website van Bravo en Hermes.

Ook rijden er tijdelijk geen buurtbussen meer in Brabant. In Helmond gaat het om Lijn 261: Beek en Donk - Mariahout - Lieshout - Aarle-Rixtel – Helmond. De provincie en vervoerders stellen als alternatief de regiotaxi beschikbaar voor het reguliere OV-tarief. In Helmond is dat de Taxbus.

Nieuwe richtlijnen Taxbus per 8 juni 2020

De volgende maatregelen gelden per 8 juni voor het Taxbus-vervoer:

  • Als u een rit boekt, dan stelt de telefonist u enkele vragen om na te gaan of u geen Corona gerelateerde klachten heeft (gezondheidscheck). Als u geen klachten heeft, dan mag u gewoon met de Taxbus reizen.
  • De chauffeur draagt een medisch mondkapje. U bent verplicht een niet-medisch mondkapje bij u te hebben en deze te dragen in de taxi. Indien u dit niet bij u heeft of weigert op te zetten, dan kan de chauffeur u (voor zijn/haar en uw veiligheid) niet vervoeren.
  • Per 8 juni kunnen scootmobielen niet meer mee in het vervoer. Rolstoelen, rollators en andere hulpmiddelen mogen wel gewoon mee, maar met een scootmobiel reizen is tijdelijk niet toegestaan in de Taxbus.
  • Er worden vanaf 8 juni taxibussen en personenauto’s ingezet. In een taxibus mogen maximaal 4 reizigers, in een personen auto maximaal 2 reizigers.

Ga hier naar de website van Taxbus voor meer informatie.

Trein

Helmond is uitstekend bereikbaar per trein en heeft vier treinstations: Helmond, Helmond Brouwhuis, Helmond ’t Hout en Helmond Brandevoort. Op de website van de NS vindt u meer informatie over de dienstregeling en de beschikbare voorzieningen op de stations.

Bravo busvervoer

In de provincie Noord-Brabant en dus ook in Helmond wordt het busvervoer aangeboden onder de naam Bravo. Er zijn verschillende vormen van busvervoer, zoals Bravo direct, Bravo stads- en streekbussen, buurtbussen en Bravoflex.

Naar Helmond

Om met de bus naar Helmond te rijden kunt u gebruik maken van Bravodirect 320, de Bravo streeklijnen 23, 24, 25 en 26 of de buurtbus 261.

Binnen Helmond

Voor reizen binnen Helmond kunt u natuurlijk ook gebruik maken van bovenstaande (streek)lijnen. Daarnaast rijden de stadslijnen 51 en 150 en Bravoflex.

Bravoflex

Bravoflex is een openbaar vervoersservice met minibussen die op aanvraag rijden. U kunt een rit reserveren via een app, door te bellen of via de website van Bravoflex. De minibussen vervoeren u comfortabel en zonder overstap van halte naar halte binnen Helmond. Via de app kunt u de status van de reis volgen. Bravoflex rijdt op doordeweekse dagen tussen 7.00 en 19.00 uur en op zaterdag tussen 8.00 en 18.00 uur.

Taxbus

De Taxbus is een combinatie van doelgroepenvervoer en openbaar vervoer. Met deze vervoersservice rijdt u van deur tot deur. De Taxbus haalt u op bij de voordeur en brengt u zonder overstap naar uw bestemming. Taxbus rijdt zeven dagen in de week van 6.00 uur ‘s ochtends tot 1.30 uur ’s nachts. Voor personen met een WMO-indicatie geldt een gereduceerd tarief.

Halteplaatsen Taxbus

Bij het Centraal Station, het Elkerliek Ziekenhuis en in het stadscentrum zijn speciale haltes voor de Taxbus aangewezen. In plaats van een adres kunt u afspreken bij deze halte. Zo kunnen chauffeur en reiziger elkaar makkelijker vinden. De halteplaatsen zijn herkenbaar aan het speciale Taxbusbord zoals op de foto hieronder.

Speciale Taxbus halte

De toekomst: slimme mobiliteit

De wereld van onze mobiliteit verandert in hoog tempo. Nu reizen we nog van A naar B met onze auto, de fiets of met het openbaar vervoer. Straks rijden we in elektrische deelauto’s, -fietsen en – scooters. Het liefst via één app en in combinatie met het openbaar vervoer.

Wat betekent dat voor het openbaar vervoer als duurzaam vervoersmiddel? En hoe zorgen we dat het openbaar vervoer mogelijk blijft voor iedereen die het nodig heeft Dat is een uitdagend vraagstuk. We willen in samenspraak met de stad en in samenwerking met de regio en vervoersbedrijven daarin stappen maken. Om ook in de toekomst Helmond bereikbaar te houden met openbaar vervoer. 

Uw Reactie
Uw Reactie