• Stad
  • AED redt levens! Start een eigen AED-netwerk

AED redt levens! Start een eigen AED-netwerk

Krijgt iemand een hartstilstand? Dan zijn de eerste 6 minuten van levensbelang. In die minuten is de kans het grootst dat iemand de hartstilstand overleeft. Als er dan een AED in de buurt is en er zijn inwoners die weten hoe ze die moeten inzetten, dan wordt de overlevingskans nog groter. In diverse wijken in Helmond zijn inmiddels zogenaamde dekkende AED-netwerken. Er is zo altijd een AED in de buurt. Start ook een netwerk in uw wijk en help mee levens te redden!

Een AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Het is een draagbaar apparaat dat het hartritme kan herstellen door het geven van een elektrische schok. Waar u zich ook bevindt in een dekkend netwerk, er hangt altijd een AED in een straal van 500 meter (de 6 minuten-zone).

De gemeente helpt u

De gemeente helpt u wanneer u voor uw wijk ook een dekkend AED-netwerk wilt inrichten. Zo betaalt de gemeente de aanschaf en het onderhoud en zorgt voor de kosten van de reanimatiecursus. De gemeente geeft u ook advies over hoe u burgerhulpverleners kunt werven. Dat zijn wijkbewoners die leren reanimeren, met een AED te werken en die worden opgeroepen zodra een wijkbewoner een hartstilstand krijgt.

Aan de slag?

In Mierlo-Hout en in Brouwhuis/Rijpelberg zijn dankzij bewoners dekkende netwerken. Wilt u ook aan de slag? Neem dan contact op met de gemeente via aed@helmond.nl of telefonisch via 14 0492.

Meer informatie vindt u op www.hartstichting.nl en www.hartslagnu.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie