Openbare Orde en Veiligheid

Binnen dit vakgebied kun je zichtbaar het verschil maken. De teams binnen ‘Openbare orde & Veiligheid’ houden zich namelijk bezig met veiligheid op straat en in de wijk, maar ook met veilig wonen en bouwen. In welke rol je ook werkt binnen dit team, je werkt elke dag mee aan een veilig en leefbaar Helmond. 

Binnen Helmond wordt er heel wat gebouwd en verbouwd. Het team ‘Bouwen & Wonen’ houdt zich bezig met toezicht houden op nieuwbouw- en verbouw projecten. Toezichthouders controleren o.a. funderingen en stellages en volgen bouwprojecten als het gaat om naleving van bouwtechnische wetgeving en richtlijnen. In de rol van toezichthouder ben je veel onderweg, in gesprek met inwoners en bedrijven en stel je controlerapporten op. Het team bestaat daarnaast uit beleidsmedewerkers, juristen en ondersteuners. Thema's waar het team zich mee bezig houdt zijn bijvoorbeeld illegale kamerbewoning, houtstook overlast in de wijk, vergunningen en bezwaren. Hier voel je je thuis als je affiniteit en/of ervaring hebt met bouwkunde. 

Pragmatische doeners 

Dit team van ruim 15 collega's bestaat uit zeer loyale en actiegerichte mensen. De cultuur typeert zich als; hardwerkend, open en volop in verbinding met de omgeving. Binnen dit team kan alles worden besproken en werken we continu aan onze ontwikkeling. Hoewel we werken vanuit regels en wetten, is het werk niet zo zwart-wit. We zien onszelf als de frontlinie van de gemeente en bekijken samen met bedrijven en inwoners hoe we komen tot passende oplossingen. In de wijk zijn we steeds meer zichtbaar en in contact met inwoners. Want alleen samen maken we Helmond tot een prettige stad om in te wonen en werken. 

In het team ‘Toezicht & Handhaving’ werken ruim 20 boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren). De rol van de boa is de afgelopen jaren sterk in ontwikkeling geweest en staat steeds meer op gelijke voet met de politie. Alles wat bijdraagt aan een veilige stad, daar is een boa bij betrokken. Als boa weet je nooit wat je dag brengt. Dat kan een kudde koeien zijn op de weg, een agressie incident en/of een clusteroverleg met ketenpartners (zoals politie, brandweer, zorginstanties e.d.) in de wijk.  

Na de start van je dienst en een briefing met het hele team vertrek je als boa naar jouw wijk(en)

Je maakt samen met je collega wijkrondes, handelt meldingen af en bent op piekmomenten aanwezig op drukke locaties. Je maakt actief meldingen van wat je tegenkomt in de wijk en gaat zelf op meldingen af. Ook zijn boa's betrokken bij diverse controles en evenementen om veiligheid te waarborgen, zoals sinterklaas en carnaval.

Handhaven is onderdeel van onze taak, maar onze mond is ons beste wapen

We zijn echte netwerkers, gaan in gesprek met mensen in de wijk en werken oplossingsgericht. Wat we meemaken bespreken we in ons team en we geven elkaar feedback. Het team boa's is een gezellig en gevarieerd team waarin veel wordt samengewerkt. Collega's staan sterk in de schoenen, nemen verantwoordelijkheid en er is volop ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Kennis van de actuele wetgeving en het juist kunnen toepassen is van groot belang. Daarom is het team constant in ontwikkeling. Het team is opgedeeld in drie (wijk)clusters. Elk cluster heeft een coördinator. Goed om te weten; boa zijn is geen kantoorbaan, je draait wisselende diensten, dag en middag/avond en we werken in het weekend. Uiteraard houden we rekening met jouw wensen.  
Ben jij een multitasker en netwerker met sterke communicatie skills, dan komen we graag in contact met jou.

Alle gevonden vacatures

24 - 36 uur | € 2666 - € 3784
Solliciteer vóór: 13 mei 2024

Uw Reactie
Uw Reactie