Communicatie

De afdeling communicatie bestaat uit 20 bevlogen, enthousiaste medewerkers, onderverdeeld in drie subteams; team communicatieadviseurs (in- en extern communicatie), het webteam (beheer van alle kanalen) en team socials (beheer van alle social mediakanalen). Bij communicatie komt alles samen en je bent op deze afdeling betrokken bij een grote diversiteit aan maatschappelijke thema's binnen én buiten de organisatie. Dat maakt het werken binnen deze afdeling nou precies zo interessant!

Samenwerken voorop

Binnen deze afdeling werken (strategisch) communicatieadviseurs, online communicatieadviseurs en content medewerkers. Communicatie loopt voorop in het integraal werken, we geven hier vorm aan door te werken volgens ‘Agile portfolio management'. Een moderne manier om samen écht impact te maken voor de stad en inwoner van Helmond. 

Werken vanuit de opgave voor de stad 

We werken gedreven vanuit de thema's die in de stad spelen. Volgens de Agile werkmethode houden we aan het begin van de week een weekstart en stand ups. Op basis van vier thema cirkels bekijken we wat er speelt, wat de prioriteiten zijn, hoe we te werk gaan en worden de taken verdeeld. We betrekken collega's uit andere teams en zorgen dat we ons kunnen focussen op hetgeen nú speelt en aandacht nodig heeft, maar houden tegelijk ook de lange termijn communicatiedoelen in zicht. Zo werken we continu aan het verbeteren van de ‘customer journey’. Als team werken we intensief samen en we ontwikkelen ons graag; inhoudelijk op maatschappelijke thema's en als team. Zo gaan we regelmatig de hei op om te reflecteren, lunchen we vaak samen en doen na het werk leuke dingen met elkaar. Naast een aantal vaste samenwerk-momenten in de week is er volop ruimte om hybride te werken. 

Scherp op de boodschap 

Onze afdeling heeft sterke voeling met de organisatie en is betrokken bij een veelheid aan thema's; politiek, maatschappelijk, sociaal, formeel en informeel. Nooit saai en altijd boeiend! Maar het betekent ook: scherp zijn op de boodschap. Binnen deze afdeling kun je impact maken voor alle inwoners, ondernemers en medewerkers van gemeente Helmond. Wij komen elke dag ons bed uit met de missie om de verschillende doelgroepen zo goed mogelijk te voorzien van informatie, zowel online als offline.  

Er zijn momenteel geen vacatures. Op de hoogte blijven van vacatures? Meld je aan op het kandidatenportaal!

Uw Reactie
Uw Reactie