2021

 • Bedrijfspand Marktstraat en woning De Ruiterstraat dicht na drugsvondst

  dinsdag 3 augustus 2021
  Op 2 augustus sloot burgemeester Blanksma een bedrijfspand aan de Marktstraat voor zes maanden en een woning aan de De Ruiterstraat voor vier maanden. In het bedrijfspand trof de politie softdrugs aan en in de woning vond de politie harddrugs. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.

 • Bibob-beleid Peelbreed ook bij overheidsopdrachten

  woensdag 21 juli 2021
  Vergunningen, subsidies, vastgoedtransacties, overheidsopdrachten of aanbestedingen kunnen voor criminelen ideale manieren zijn om geld wit te wassen of criminele activiteiten te ondernemen. Denk aan een café als dekmantel. Wij kunnen hier een onderzoek naar (laten) instellen. De integriteit van een aanvrager van een vergunning of subsidie wordt dan getoetst.

 • .

  Woning Nemerlaerhof 3 maanden dicht in verband met hennepkwekerij

  donderdag 8 juli 2021
  Op 7 juli sloot burgemeester Blanksma een woning aan de Nemerlaerhof voor drie maanden. In het pand trof de politie een professionele hennepkwekerij met 211 hennepplanten aan. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.

 • .

  Woning Scheerderhof 3 maanden dicht in verband met hennepkwekerij

  donderdag 8 juli 2021
  Op 14 juli sloot burgemeester Blanksma een woning aan de Scheerderhof voor drie maanden. In het pand is een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

 • Vijf personen aangehouden tijdens grote actie in Helmond

  vrijdag 18 juni 2021
  Bij een integrale actie gisteren in de Helmondse binnenstad, zijn diverse overtredingen geconstateerd. Vijf mensen werden aangehouden, waarvan een eigenaar van een horecagelegenheid. In dat pand werd een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen en illegaal gokken geconstateerd. Daarnaast werd er niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften en is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. De politie nam ter plaatse een contant geldbedrag en een voertuig in beslag. Verder onderzoek volgt.

Uw Reactie
Uw Reactie