Nieuws

 • Illegale sigarettenhandel in Helmond-West aangepakt na meldingen uit de omgeving

  donderdag 24 februari 2022
  Bij een integrale controle op 23 februari door het Peelland Interventie Team (PIT) in Helmond-Westy, zijn op 2 adressen in totaal 341 sloffen illegale sigaretten in beslag genomen. De verkopers krijgen een naheffing en een boete.

 • Succesvolle samenwerking op ondermijning in Peelland

  woensdag 16 februari 2022
  20 hennepkwekerijen, 45 aanhoudingen voor handel in harddrugs, 63 adresfraudes, 72 milieuovertredingen, 13 overtredingen dierenwelzijn en 7 brandgevaarlijke situaties. Plus 180 Bibob-onderzoeken en 35 panden gesloten in verband met drugshandel en -productie of voorbereidingshandelingen. Dit is slechts een greep uit de resultaten in ‘Bovenop de Onderwereld’, de jaarrapportage ondermijning Peelland 2021. Hierin staat wat de gezamenlijke aanpak van ondermijning in de zes Peelgemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren in 2021 heeft opgeleverd.

 • honden ook welkom in centrum Helmond

  Bezoekers Helmond-Centrum mogen hond aangelijnd meenemen

  maandag 24 januari 2022
  Per 1 januari 2022 zijn inwoners en bezoekers mét hun hond(en) welkom in het centrum van Helmond. De honden moeten wel aangelijnd zijn en hondenpoep moet uiteraard door de eigenaar opgeruimd worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiertoe besloten op verzoek van de ondernemers in het centrum.

 • Helmond Zoemt

  Zoemende inwoners zijn blij met ecologisch maaibeleid

  donderdag 21 maart 2019
  Vanaf dit voorjaar verandert de gemeente Helmond de wijze waarop bepaalde bermen en grasvelden worden gemaaid. Dit betekent dat circa 15 tot 20 procent van de begroeiing van deze bermen blijft staan. Hierdoor blijft ook een deel van de bloemen staan waardoor er een langer nectarseizoen ontstaat voor insecten en insecten (meer) nestgelegenheden hebben. Het stimuleren van biodiversiteit is dan ook het uitgangspunt van het nieuwe ecologisch maaibeleid.

 • .

  Helmond zoekt Stadskunstenaar voor twee jaar

  dinsdag 2 oktober 2018
  Helmond zoekt een stadskunstenaar voor de jaren 2019 en 2020. Wie wil het stokje van Thomas Pieters overnemen en gaat twee jaar lang samen met inwoners, organisaties, scholen en bedrijven, nog meer kleur en plezier aan de stad geven? Belangstellenden kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Uw Reactie
Uw Reactie