Nieuws

 • .

  Bedrijfspand Achterdijk zes maanden dicht na vondst drugs

  maandag 17 mei 2021
  Vandaag heeft burgemeester Blanksma een bedrijfspand aan de Achterdijk voor zes maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

 • Wethouder Dortmans opent tweede mobiele pannakooi

  donderdag 25 maart 2021
  Op donderdag 25 maart heeft wethouder Dortmans namens Jeugdvriendelijke Stad samen met leerlingen van de Korenaer de tweede mobiele pannakooi in Helmond geopend. De pannakooi staat tot en met 19 april op het schoolplein van de Korenaer en verhuist daarna naar de Warande om vervolgens verder te rouleren door heel Helmond.

 • .

  SMS-bom van politie brengt drugsgebruikers in contact met hulpverlening

  dinsdag 9 februari 2021
  Deze week heeft de politie drugsgebruikers actief benaderd door middel van een sms-bericht. Het sms-bericht geeft een ingang naar hulp bij drugsverslaving, schuldhulpverlening of hulp om een uitweg te vinden uit de drugswereld. De politie werkte bij het versturen van de SMS-bom nauw samen met gemeente en het OM.

 • .

  Helmond: slimme stad van nu en de toekomst!

  maandag 16 november 2020
  U loopt door de stad en de lantaarnpaal gaat vanzelf aan wanneer u in de buurt komt. Uw telefoon vertelt u dat u over 200 meter rechtsaf moet slaan. Terwijl u staat te wachten bij het stoplicht, hoeft de ambulance die eraan komt dat niet, omdat alle lichten voor hem op groen springen. Onze wereld wordt steeds digitaler. Wij willen niet ingehaald worden door deze nieuwe digitale wereld. Daarom is er afgelopen week een plan vastgesteld om te werken aan Helmond als Digitale Stad.

 • Campus De Braak een stap dichterbij

  woensdag 11 november 2020
  In 2017 heeft de gemeenteraad ingestemd met het voorstel om het sterk verouderde sportpark De Braak, samen met partners in de stad, om te bouwen tot Sport- en Beleefcampus De Braak. Met deze campus willen zij de stad Helmond – en in het bijzonder de drie aangrenzende wijken – een sociale en sportieve impuls te geven. Een campus die groei mogelijk maakt: in persoonlijke ontwikkeling, in een gezonde leefstijl, in het samen doen en in het elkaar ontmoeten. De nieuw te bouwen MFSA met Buitenruimte, waar onderwijs, gezondheid, amateur- en professioneel voetbal en andere sporten elkaar vinden, is de plek die zorgt voor aantrekkingskracht en verbinding. De verwezenlijking van deze droom dreigde eerder dit jaar vroegtijdig stuk te lopen.

Uw Reactie
Uw Reactie