Nieuws

 • Duo-stad Eindhoven/Helmond geselecteerd voor Europese klimaatmissie

  donderdag 28 april 2022
  Eindhoven en Helmond krijgen Europese steun om sneller klimaatneutraal te zijn. Ze zijn als duo-stad gekozen om deel te nemen aan de Europese missie Klimaatneutrale en slimme steden. In totaal gaan 100 geselecteerde steden een Klimaatactieplan opstellen. Deze steden krijgen vanuit de EU ondersteuning om te fungeren als experimenteer- en innovatieplek. Met als doel dat Europa in 2050 klimaatneutraal is.

 • Verdachte situatie? Meld het! Doe ook mee in de strijd tegen criminaliteit

  maandag 4 april 2022
  Een groot gevaar voor de samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Het gaat hierbij om illegale activiteiten die bijna niet uit te voeren zijn zonder gebruik te maken van legale diensten vanuit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dit uit zich bijvoorbeeld in hennepkwekerijen en drugslabs in wijken en buurten of het buitengebied. Dit noemen we ondermijning. De aanpak van ondermijning is niet iets van de overheid alleen, de ogen en oren van inwoners zijn hard nodig. Meld het daarom als u een verdachte situatie ziet. Samen voor een veilige buurt!

 • Grote verkeerscontrole en PIT-actie in Helmond centrum

  vrijdag 25 maart 2022
  Op donderdag 24 maart was er een verkeerscontrole van de politie en Belastingdienst in het centrum van Helmond. Tussen 15.00 en 21.30 uur werd het verkeer in en om het centrum gecontroleerd. In totaal stelde de politie ongeveer 70 overtredingen vast. Tegelijkertijd was er een integrale controle door het Peelland Interventie Team (PIT) bij 3 panden in het centrum van Helmond. Het PIT-team stelde verschillende overtredingen vast.

 • Bouw nieuwe zwembad op Campus de Braak van start

  vrijdag 11 maart 2022
  Met de onthulling van het bouwbord komt het nieuwe zwembad op Campus de Braak weer een stap dichterbij. Naar verwachting is het zwembad na de zomer 2023 gereed voor ingebruikname.

 • We blijven voorlopig participeren in Automotive Campus

  maandag 7 maart 2022
  De Automotive Campus is een parel van de Helmondse economie. Onderwijsinstellingen, bedrijven en overheid werken hier samen aan innovatie. Al enige tijd oriënteren we ons op de toekomst van de Automotive Campus en de manier waarop de doorontwikkeling van de campus het beste kan gebeuren. We zijn geen vastgoedbeheerder en geen campusorganisatie, maar we hebben de afgelopen jaren een aanjaagfunctie vervuld. Vanuit deze publieke betrokkenheid willen we nu de juiste stappen zetten voor de toekomst.

Uw Reactie
Uw Reactie