Nieuws

 • Bibob-beleid Peelbreed ook bij overheidsopdrachten

  woensdag 21 juli 2021
  Vergunningen, subsidies, vastgoedtransacties, overheidsopdrachten of aanbestedingen kunnen voor criminelen ideale manieren zijn om geld wit te wassen of criminele activiteiten te ondernemen. Denk aan een café als dekmantel. Wij kunnen hier een onderzoek naar (laten) instellen. De integriteit van een aanvrager van een vergunning of subsidie wordt dan getoetst.

 • .

  Woning Nemerlaerhof 3 maanden dicht in verband met hennepkwekerij

  donderdag 8 juli 2021
  Op 7 juli sloot burgemeester Blanksma een woning aan de Nemerlaerhof voor drie maanden. In het pand trof de politie een professionele hennepkwekerij met 211 hennepplanten aan. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.

 • .

  Woning Scheerderhof 3 maanden dicht in verband met hennepkwekerij

  donderdag 8 juli 2021
  Op 14 juli sloot burgemeester Blanksma een woning aan de Scheerderhof voor drie maanden. In het pand is een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

 • Vijf personen aangehouden tijdens grote actie in Helmond

  vrijdag 18 juni 2021
  Bij een integrale actie gisteren in de Helmondse binnenstad, zijn diverse overtredingen geconstateerd. Vijf mensen werden aangehouden, waarvan een eigenaar van een horecagelegenheid. In dat pand werd een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen en illegaal gokken geconstateerd. Daarnaast werd er niet voldaan aan de vergunningsvoorschriften en is er mogelijk sprake van sociale zekerheidsfraude. De politie nam ter plaatse een contant geldbedrag en een voertuig in beslag. Verder onderzoek volgt.

 • .

  Glasvezel in de binnenstad: Heipoort en Vossenberg volgende buurten

  vrijdag 21 mei 2021
  De aanleg van het glasvezelnetwerk in Helmond vordert gestaag. In Helmond-Oost zijn de graafwerkzaamheden net van start gegaan. En het licht voor aanleg in de Leonardusbuurt en Steenweg en omgeving staat bijna op groen. Vanaf dinsdag 25 mei is het de beurt aan de Heipoort en Vossenberg. Woont u in die wijk? Dan kunt u zich aanmelden voor glasvezel.

Uw Reactie
Uw Reactie