Nieuws

 • Update aanbesteding realisatie MFSA op Campus De Braak

  donderdag 21 juli 2022
  Woensdag 20 juli is de inschrijvingsfase voor de aanbesteding voor de realisatie van de Multifunctionele Sportaccomodatie (MFSA) op Sport- en Beleefcampus De Braak in Helmond gestart. Dit houdt in dat de eerder geselecteerde partijen tot vrijdag 18 november 12.00 uur hebben om een aanbieding te doen voor de realisatie van de MFSA. In januari wordt de definitieve opdracht verstrekt. Daarmee komt de start van de bouw van de MFSA in zicht. Er wordt naar gestreefd om in het eerste kwartaal van 2023 te starten met de bouw.

 • Denk ook mee over een plan voor Stationskwartier Helmond

  dinsdag 5 juli 2022
  Tussen Oranjekade en Suytkade werken wij aan een aantrekkelijk centrumgebied voor de sterk groeiende stad. Met een mooie mix van wonen, winkelen, werken en verblijven. Zodat het uitgroeit tot dé centrale, levendige ontmoetingsplek voor Helmond en de regio. Het Stationskwartier gaat hier een grote rol in spelen. Het station zelf is al in een nieuw jasje gestoken. De volgende stap is de ontwikkeling van het gebied eromheen. Daarvoor gaan wij een plan maken, in samenspraak met bewoners, ondernemers en betrokkenen.

 • Groot bereik social media campagne over ondermijnende criminaliteit

  vrijdag 10 juni 2022
  Tussen 4 en 27 april kregen ruim 55.000 personen in Helmond en 15.000 personen in Deurne met een Facebook-account berichten van de politie te zien over ondermijning. Ze zagen bijvoorbeeld hoe je een drugslab of een hennepkwekerij herkent en waar je dat kan melden. De gemeenten hopen dat na het zien van de campagne meer mensen het melden als zij verdachte situaties zien.

 • Controles huisvesting arbeidsmigranten: illegale bewoning en slechte leefomstandigheden aangepakt

  vrijdag 20 mei 2022
  Bij een controle van het Peelland Interventieteam (PIT) deze week in de gemeenten Deurne, Gemert-Bakel, Helmond en Laarbeek bleek dat in 4 woningen in gemeenten Helmond, Gemert-Bakel en Laarbeek arbeidsmigranten illegaal werden gehuisvest. De controle vond plaats bij 9 woningen. Met de controles houden gemeenten toezicht op de woon-, werk- en leefomgeving van arbeidsmigranten. Want helaas gebeurt het nog vaak dat arbeidsmigranten worden uitgebuit, onveilig en ongezond wonen en niet betaald worden zoals het hoort.

 • Woning Lavendelheide drie maanden dicht na vondst drugs

  donderdag 19 mei 2022
  Op 19 mei 2022 heeft burgemeester Blanksma van Helmond een woning met bijbehorende erven aan de Lavendelheide voor drie maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

Uw Reactie
Uw Reactie