Nieuws

 • Bestemmingsplan wordt omgevingsplan

  donderdag 9 september 2021
  Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet naar verwachting in werking. Dat betekent onder meer dat wat nu nog een bestemmingsplan is, straks een omgevingsplan wordt. Hierin komen alle regels over de fysieke leefomgeving op een locatie.

 • Kamerverhuur? Procedure vergunningaanvraag gestart

  woensdag 8 september 2021
  Bent u eigenaar of huurder van een woning in Helmond en wilt u kamers verhuren? In de meeste gevallen mag er maar één huishouden op een adres wonen. Om kamerbewoning mogelijk te maken heeft u een omgevingsvergunning nodig. Van 8 september tot en met 5 oktober kunt u deze aanvragen. De vergunning is maximaal 10 jaar geldig.

 • Bestemmingsplan wordt omgevingsplan

  vrijdag 16 juli 2021
  Op 1 juli 2022 treedt de Omgevingswet naar verwachting in werking. Dat betekent onder meer dat wat nu nog een bestemmingsplan is, straks een omgevingsplan wordt. Hierin komen alle regels over de fysieke leefomgeving op een locatie.

 • Helmond vergroot levendigheid centrum door nieuwe subsidieregeling voor culturele organisaties

  dinsdag 6 juli 2021
  Na meerdere steunpakketten, om de Helmondse culturele sector te ondersteunen tijdens de coronacrisis, komen we met een nieuwe subsidieregeling. De subsidieregeling cultuurimpuls is bedoeld voor alle Helmondse organisaties die een nieuwe culturele activiteit willen organiseren in het centrum van Helmond. De subsidieregeling is een laagdrempelige regeling die mede bijdraagt aan het vergroten van de levendigheid van het centrum.

 • .

  Impact van corona op uw onderneming

  donderdag 27 mei 2021
  Het coronavirus heeft afgelopen jaar een grote invloed gehad op onze samenleving. De situatie heeft voor ondernemers ingrijpende en wisselende gevolgen. Een deel van de ondernemingen moest haar deuren een groot deel van het jaar gesloten houden. Anderen zagen hun omzet groeien. Tot slot zijn er ondernemingen die 'gewoon' konden doorgaan als voor de crisis.

Uw Reactie
Uw Reactie