2020

 • Begroting Helmond 2021 definitief: Ambitie, een reactie op de crisis en beperkte verhoging woonlasten

  woensdag 11 november 2020
  Op dinsdag 10 november heeft de gemeenteraad de meerjarenbegroting 2021-2024, en de crisis en herstelnota vastgesteld. Dit betekent dat de zaken die door het college van B&W zijn voorgesteld tot uitvoering gebracht worden. Daarmee is er groen licht voor de extra investering van ruim 11 miljoen euro waarmee de stad wordt ondersteund in de coronacrisis. Een ruime meerderheid van 29 raadsleden stemde in met de begroting; acht raadsleden stemden tegen. De gemeenteraad heeft het college enkele aanvullende opdrachten meegegeven.

 • Pictogram 'drugs verboden' - bord

  Bedrijfspand Heistraat voor 12 maanden dicht na vondst drugs

  dinsdag 3 november 2020
  Vandaag heeft burgemeester Blanksma een bedrijfspand aan de Heistraat voor 12 maanden gesloten. In het pand is een hoeveelheid drugs aangetroffen die boven de norm voor eigen gebruik ligt. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

 • Toetsenbord

  Gemeentelijke website Helmond 100% toegankelijk

  maandag 17 februari 2020
  Helmond heeft als één van de eerste gemeenten in Nederland het waarmerk ‘Drempelvrij’ ontvangen. De gemeente krijgt het Nederlandse kwaliteitsmerk voor een 100% toegankelijk gemeentelijke website. De website www.helmond.nl voldoet namelijk aan alle 50 wettelijke toegankelijkheidscriteria en is daarmee volledig toegankelijk voor alle doelgroepen. Er zijn slechts 9 van de 355 gemeenten die tot nu toe een waarmerk hebben ontvangen. Het waarmerk staat met een logo gepubliceerd op de gemeentelijke website.

Uw Reactie
Uw Reactie