Bescherm uw identiteit

Uw persoonlijke gegevens zijn voor criminelen geld waard. Bescherm uw identiteit dus goed. Laat u toch een kopie van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs maken? Maak dan een veilige kopie en dek uw identiteitsgegevens af. Of maak een kopie met de KopieID-app. Op deze pagina leest u hier meer over.

Fraude met identiteitsgegevens

Bij identiteitsfraude maakt iemand anders dan uzelf gebruik van uw persoonlijke gegevens. Dit gebeurt vaak met een kopie van uw identiteitsbewijs. Met uw naam, geboortedatum en burgerservicenummer kunnen fraudeurs bijvoorbeeld een lening aanvragen of een telefoonabonnement afsluiten. Het gevolg is dat u rekeningen ontvangt voor zaken die u niet heeft gekocht.

Identiteitsfraude voorkomen

Geef nooit zomaar uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs af. Ook niet als een organisatie een kopie wil maken. Ga eerst na of de instantie een kopie mag maken van uw identiteitsbewijs.

Veilige kopie identiteitsbewijs met de KopieID-app

Geeft u toch een kopie af? Help dan misbruik van uw identiteitsgegevens voorkomen door ze af te dekken of door te strepen. Met de app KopieID kunt u in een kopie van uw paspoort de identiteitsgegevens doorstrepen die organisaties niet nodig hebben of niet mogen verwerken. Dit kan bijvoorbeeld het burgerservicenummer (BSN) zijn, maar ook een pasfoto of handtekening. Dit is afhankelijk van de organisatie en het doel van de kopie.

Ook zet u met de app een watermerk in de kopie. In dit watermerk vermeldt u het doel en de datum van de kopie. Het watermerk kunt u ook toevoegen als u niets heeft doorgestreept. U kunt de kopie vervolgens versturen of printen.

U kunt de KopieID app downloaden in de Apple App Store, Google Play Store of Windows Phone.

Uw Reactie
Uw Reactie