Enquêtes Huis voor de Stad op de Markt en in de Stadswinkel

Dinsdag 25 februari 2020

Wethouder Harrie van Dijk is in februari met twee enquêteurs de stad ingegaan om meningen en wensen van onze inwoners te peilen. Hoe vaak bezoek jij de Stadswinkel? En als er al een publiek dakterras komt, zou je daar dan een kopje koffie gaan drinken? Als er gratis werkplekken met WIFI komen, maak je daar dan gebruik van? Zou je een expositie in het Huis voor de Stad bezoeken? En welke voorzieningen of mogelijkheden vind je zélf belangrijk?

Het toekomstige Huis voor de Stad wordt gebouwd voor al onze inwoners. Het wordt een Huis voor ons allemaal! Ontwikkelingen bij gemeentes gaan op dit moment razendsnel. In de toekomst komt het steeds vaker voor dat inwoners, verenigingen, bedrijven en andere groeperingen in verschillende samenstellingen met elkaar gaan werken aan de leefbaarheid van hun eigen omgeving. Belangrijk hierbij is dat er een Huis voor de Stad komt dat toegankelijk is voor iedereen; een huis waar mensen met elkaar overleggen, waar ze terecht kunnen voor vragen, waar ze hun paspoort ophalen, maar ook waar ze gewoon een kopje koffie kunnen drinken.

De wethouder op pad…

Wethouder Harrie van Dijk is in februari met twee enquêteurs de stad ingegaan om meningen en wensen van onze inwoners te peilen. Hoe vaak bezoek jij de Stadswinkel? En als er al een publiek dakterras komt, zou je daar dan een kopje koffie gaan drinken? Als er gratis werkplekken met WIFI komen, maak je daar dan gebruik van? Zou je een expositie in het Huis voor de Stad bezoeken? En welke voorzieningen of mogelijkheden vind je zélf belangrijk?

Bekijk hier de resultaten.

85 respondenten

In totaal zijn er 85 mensen aangesproken op De Markt (12 en 22 februari) en bij de Stadswinkel (12 februari). Uit deze enquête blijkt dat veruit de meeste mensen nauwelijks bij de huidige Stadswinkel of bij het Stadskantoor komen. Ze komen alleen voor een paspoort, een ID, een rijbewijs, reispapieren of een verhuizing.

Op de open vraag wat mensen zélf graag zouden willen zien terugkomen in het toekomstige Huis voor de Stad wordt onder andere geantwoord: ‘een ontmoetingsplek voor ouderen’, ‘een plek waar goede voorlichting wordt gegeven’, ‘een plek voor leuke activiteiten’, ‘een plek waar je vergaderzalen kunt huren’, ‘een plek waar je kunt lunchen’, ‘een plek waar je ook met de kinderen iets leuks kunt doen’ en ‘een plek voor bijeenkomsten’.

Uw Reactie
Uw Reactie