Nieuws

 • Raad akkoord met basisontwerp en investeringskrediet

  woensdag 1 juli 2020
  Op dinsdag 30 juni 2020 heeft de gemeenteraad ingestemd met het basisontwerp en met het investeringskrediet van 36 miljoen euro. Ook heeft de raad ingestemd met een extra krediet van ruim 500.000 euro voor de aanleg van klimaatplafonds. De totale investering is over de looptijd van 40 jaar nog steeds budgetneutraal.

 • Basisontwerp Huis voor de Stad

  donderdag 11 juni 2020
  Net als veel andere grote projecten heeft ook het Programma Huis voor de Stad als gevolg van de Coronacrisis in de afgelopen maanden op een lager pitje gestaan. Er is vooral prioriteit gegeven aan de gezondheid en veiligheid van de inwoners. Maar nu presenteren wij met enige vertraging alsnog het basisontwerp voor ons nieuwe Huis voor de Stad.

 • Effect Coronacrisis op ontwikkeling Huis voor de Stad

  donderdag 26 maart 2020
  Het is niemand ontgaan dat de Coronacrisis ook een grote impact heeft op onze stad. De gemeente zet op dit moment alle zeilen bij om de maatregelen die door de Rijksoverheid zijn getroffen zo goed mogelijk uit te voeren. Op dit moment zijn we vooral actief om onze inwoners, bedrijven en instellingen in deze moeilijke tijd zo goed mogelijk te ondersteunen.

 • Enquêtes Huis voor de Stad op de Markt en in de Stadswinkel

  dinsdag 25 februari 2020
  Wethouder Harrie van Dijk is in februari met twee enquêteurs de stad ingegaan om meningen en wensen van onze inwoners te peilen. Hoe vaak bezoek jij de Stadswinkel? En als er al een publiek dakterras komt, zou je daar dan een kopje koffie gaan drinken? Als er gratis werkplekken met WIFI komen, maak je daar dan gebruik van? Zou je een expositie in het Huis voor de Stad bezoeken? En welke voorzieningen of mogelijkheden vind je zélf belangrijk?

 • Het Huis voor de Stad krijgt definitief een Carré-vorm

  donderdag 23 januari 2020
  Dat heeft de gemeenteraad op 14 januari besloten. In november vorig jaar konden inwoners zich uitspreken over twee mogelijke vormen (stedenbouwkundige volumes); de Carré-vorm en de Toren-vorm. Meer dan 300 inwoners hebben zich in een peiling uitgesproken over beide vormen. Hieruit bleek dat een grote meerderheid de voorkeur had voor de Carré-vorm.

Uw Reactie
Uw Reactie