• Bestuur
  • Jongerenburgemeester Lars Sijbers

Jongerenburgemeester Lars Sijbers

Lars Sijbers (16 jaar) is op 11 juli 2023 officieel geïnstalleerd als nieuwe Jongerenburgemeester van Helmond tijdens de raadsvergadering. Hij wordt dé ambassadeur van jongeren in de stad. In die rol ondersteunt hij burgemeester Blanksma bij onder meer de jaarlijkse Dodenherdenking, de intocht van Sinterklaas en de uitreiking van de jeugdlintjes. Daarnaast wordt hij ook voorzitter van het nieuwe Jongerenparlement.

De rol van Jongerenburgemeester is Lars op het lijf geschreven

Lars is getogen in Helmond. Hij zat op het Carolus Borromeus College. “Ik ben altijd erg politiek geïnteresseerd geweest en vind het belangrijk om jongeren te betrekken bij politiek.” Daarnaast wil hij dat er meer aandacht komt voor problemen waarmee jongeren te maken hebben zoals mentale gezondheid en omgang met geld. Lees het interview met Lars in het ED.

Wat doet een Jongerenburgemeester?

De Jongerenburgemeester vertegenwoordigt jongeren in Helmond. Hij/zij denkt en praat mee over zaken die belangrijk zijn voor jongeren. De Jongerenburgemeester komt op voor de belangen van alle kinderen in Helmond. En dat zijn er nogal wat, namelijk meer dan 18.000 kinderen.

In contact komen?

Je kunt Lars mailen via jongerenburgemeester@helmond.nl 

Uw Reactie
Uw Reactie