Nieuws

 • Sluis 9

  Verkeersbrug sluis 9 wordt fietsbrug

  dinsdag 26 mei 2020
  Medio 2021 worden de sluizen 8 en 9 in de Zuid Willemsvaart vervangen. In overleg met omwonenden is besloten dat de huidige verkeersbrug bij sluis 9 dan komt te vervallen en wordt vervangen door een fietsbrug. Het verkeersbesluit dat daarvoor nodig is, is onlangs definitief geworden.

 • .

  Communicatie ondermijning richten op méér melden

  donderdag 16 april 2020
  Interesse in informatie over ondermijning én een gevoel van eigen verantwoordelijkheid om ondermijning in de buurt tegen te gaan. Dat beeld komt uit een representatieve enquête onder inwoners in de zes Peelgemeenten naar voren. Signalen melden blijkt echter een brug te ver. Communicatie moet daar op insteken.

 • Helmond centrum

  Bezoekersaantallen Helmond centrum stabiel

  woensdag 4 maart 2020
  Het aantal bezoekers aan het kernwinkelgebied van Helmond is in 2019 stabiel gebleven ten opzichte van 2018. Nadat in 2017 en 2018 steeds minder mensen ons centrum kwamen bezoeken, is deze trend in 2019 doorbroken. Het Havenplein laat van jaar op jaar al een toename zien in het aantal bezoekers. Voor 2019 is dat niet anders. Positieve cijfers waar we trots op zijn.

 • Voorlopig ontwerp van sport- en beleefcampus De Braak

  Voorlopig ontwerp sport- en beleefcampus De Braak gepresenteerd

  woensdag 5 februari 2020
  Begin februari is het voorlopig ontwerp voor sport- en beleefcampus De Braak in Helmond gepresenteerd aan de Adviescommissie. Het team van architecten, bestaande uit MoederscheimMoonen Architects, FaulknerBrowns Architects en CULD, gaf een toelichting op het ontwerp waarin de multifunctionele sportaccommodatie en het omliggende park in elkaar opgaan tot een herkenbaar, groen icoon.

 • Mooie stap in ontwikkeling Brainport Human Campus

  vrijdag 31 januari 2020
  Op vrijdag 31 januari is, in aanwezigheid van burgemeester Blanksma, het contract ondertekend tussen de Human Campus en ROVC voor de vestiging van het derde ROVC TechCenter in Nederland. Gemeente Helmond is verheugd het ROVC – marktleider op het gebied van praktijkgerichte technische opleidingen - binnen haar gemeentegrenzen te mogen verwelkomen.

Uw Reactie
Uw Reactie