Nieuws

 • .

  Burgemeester kan pand sluiten bij vinden van productiemiddelen drugs

  woensdag 12 juni 2019
  Op 1 januari 2019 is de Opiumwet gewijzigd. Burgemeesters kunnen daardoor ook panden sluiten waar voorwerpen of stoffen worden gevonden die duidelijk bestemd zijn voor het telen of produceren van drugs. De Peelgemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren hebben deze uitbreiding nu officieel vastgelegd in hun lokale beleidsregels.

 • .

  Basisscholen in de prijzen voor acties schone schoolomgeving

  vrijdag 7 juni 2019
  Kindcentrum Mozaïek, basisschool ’t Baken en IKC de Bundertjes zijn in de prijzen gevallen voor hun ideeën voor en hun bijdragen aan een schone omgeving. De scholen doen mee met het project KLIEN IT van de gemeente en Groen4Life. Dat project daagt scholen het hele schooljaar uit om voor een zwerfvuilvrije schoolomgeving te zorgen. Wethouder Gaby van den Waardenburg (Stedelijke ontwikkeling, wonen en afval) reikte de prijzen uit.

 • .

  Gemeente Helmond aangemeld voor landelijk experiment gesloten coffeeshopketen

  vrijdag 7 juni 2019
  De gemeente Helmond heeft zich deze week aangemeld voor het landelijke experiment gesloten coffeeshopketen.

 • Pilot ITS congress 2019

  ITS European Congress Brainport 2019 van start

  maandag 3 juni 2019
  Vandaag om 16:30 is het 13e ITS European Congress Brainport officieel geopend door de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, samen met de voorzitter van ERTICO-ITS Europe, Angelos Amditis tevens congresorganisator, en de burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma. Twee jaar geleden werd Nederland geselecteerd als het gastland voor dit congres: het grootste event dat helemaal is gewijd aan slimme mobiliteit en de digitalisering van transport.

 • .

  Zes Peelgemeenten passen Bibob-beleid nu ook toe bij milieuaanvragen

  woensdag 29 mei 2019
  De zes gemeenten in Peelland – Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren – werken samen bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Eén van de middelen die zij inzetten is de Wet Bibob. Hierbij wordt de integriteit van een aanvrager getoetst, om te voorkomen dat diegene een vergunning, subsidie of overheidsopdracht misbruikt voor criminele activiteiten, bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld.

Uw Reactie
Uw Reactie