Nieuws

 • Voorlopig ontwerp van sport- en beleefcampus De Braak

  Voorlopig ontwerp sport- en beleefcampus De Braak gepresenteerd

  woensdag 5 februari 2020
  Begin februari is het voorlopig ontwerp voor sport- en beleefcampus De Braak in Helmond gepresenteerd aan de Adviescommissie. Het team van architecten, bestaande uit MoederscheimMoonen Architects, FaulknerBrowns Architects en CULD, gaf een toelichting op het ontwerp waarin de multifunctionele sportaccommodatie en het omliggende park in elkaar opgaan tot een herkenbaar, groen icoon.

 • Mooie stap in ontwikkeling Brainport Human Campus

  vrijdag 31 januari 2020
  Op vrijdag 31 januari is, in aanwezigheid van burgemeester Blanksma, het contract ondertekend tussen de Human Campus en ROVC voor de vestiging van het derde ROVC TechCenter in Nederland. Gemeente Helmond is verheugd het ROVC – marktleider op het gebied van praktijkgerichte technische opleidingen - binnen haar gemeentegrenzen te mogen verwelkomen.

 • .

  Fietsbrug over het kanaal najaar 2020 klaar

  maandag 23 december 2019
  Met de aanleg van een fietsbrug over het kanaal ter hoogte van het Vliscoterrein wordt de snelfietsroute Helmond-Eindhoven op Helmonds grondgebied afgerond. De bouw van de brug is gegund aan aannemersbedrijf FPH Ploegmakers uit Vinkel. De werkzaamheden starten tegen de zomer. In het najaar van 2020 wordt de brug opgeleverd.

 • Impressie van het horecapaviljoen in het Burgemeester Geukerspark

  Ontwikkelaars appartementen en horecapaviljoen Burgemeester Geukerspark bekend

  dinsdag 3 december 2019
  De gemeente Helmond heeft BAM Wonen en QX Real Estate de opdracht gegund om in het Burgemeester Geukerspark respectievelijk 65 appartementen en een horecapaviljoen te ontwikkelen. Beide ontwikkelaars zijn als winnaar uit de twee tenders gekomen die de gemeente eerder dit jaar heeft uitgezet.

 • Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst

  HAS Hogeschool en Food Tech Brainport werken samen aan expertisecentrum sustainable food processing

  woensdag 27 november 2019
  Gisteren bekrachtigden HAS Hogeschool en Food Tech Brainport het partnerschap om samen te werken aan een expertisecentrum voor sustainable food processing. Het lectoraat Duurzaam Produceren in de agrofoodsector van HAS Hogeschool en Food Tech Brainport in Helmond tekenden de samenwerkingsovereenkomst om de komende 4 jaar samen dit expertisecentrum voor het MKB(+) op te zetten. Het expertisecentrum richt zich op het terugdringen van voedselverspilling en zet zich in om bij- en reststromen te benutten door milde conserverings- en scheidingstechnologieën.

Uw Reactie
Uw Reactie