Nieuws

 • .

  Praat mee over cultuur in Helmond

  woensdag 6 februari 2019
  Heeft u ideeën over cultuur in Helmond? Wilt u meepraten over de toekomst van cultuur in onze stad? Kom dan op donderdag 21 februari 2019 naar het Cultureel Café en doe mee.

 • evenementensubsidie

  Evenementensubsidies 2019: fors meer subsidie toegekend

  dinsdag 5 februari 2019
  Evenementen zijn belangrijk voor levendigheid in de stad. Het college heeft het evenementenbudget voor 2019 verdrievoudigd: van €150.000 naar €450.000 per jaar. Een groot deel daarvan, €335.000, gaat naar reguliere evenementen. De subsidies voor de reguliere evenementen in 2019 zijn nu verdeeld. Belangrijke criteria bij de toekenning van de subsidies zijn duurzaamheid, de aantrekkelijkheid voor jongeren en de mate waarin een evenement een (boven)regionale uitstraling heeft. Aan 22 evenementen wordt een subsidie toegekend. Het hoogste subsidiebedrag gaat naar Urban Matterz.

 • .

  Gemeente Helmond koopt maatschappelijk verantwoord in

  woensdag 30 januari 2019
  Het is nu precies één jaar geleden dat gemeente Helmond de ‘Koopwijsprijs’ heeft gewonnen voor het beste actieplan maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). Deze prijs werd uitgereikt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Deze week publiceert Helmond een update van dit actieplan, waarin wordt teruggekeken op het afgelopen jaar, maar waarin vooral de blik vooruit staat. Wethouder Jos van Bree (economie, innovatie, financiën): “In Helmond zetten we belangrijke stappen in ons inkoopproces, we geven het goede voorbeeld, gesteund door het ministerie. In 2019 gaan we op een aantal grote aanbestedingen het nieuwe proces in de praktijk brengen. Dit sluit perfect aan bij de ambitie van het college; een duurzame, sociale en economisch vitale stad.”

 • .

  Stadspenning voor Stadshistoricus Giel van Hooff

  dinsdag 15 januari 2019
  De heer Giel van Hooff heeft op maandag 14 januari de Stadspenning van de gemeente Helmond gekregen in het kader van zijn afscheid als Stadshistoricus van Helmond. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel.

 • Tiny Forest

  Boswachter-zonder-bos zoekt initiatiefnemers voor Tiny Forest

  dinsdag 15 januari 2019
  IVN en gemeente Helmond willen samen in 2019 twee Tiny Forests aanplanten. Daarvoor zoeken de partijen enthousiaste inwoners, scholen of bedrijven die als initiatiefnemer het minibos (mee) willen aanleggen en adopteren. De werving hiervoor is vandaag gestart.