2020

 • .

  Aanvragen tijdelijke overkappingen terrassen horeca Helmond

  maandag 12 oktober 2020
  Wij geven de horecaondernemers vanaf nu de mogelijkheid om een tijdelijke terrasoverkapping aan te vragen. Het gaat om terrassen langer dan 31 dagen en tot 15 maart 2021.

 • .

  Gemeente Helmond biedt noodfonds voor maatschappelijke en culturele instellingen

  vrijdag 18 september 2020
  Heeft uw club of maatschappelijke organisatie door de coronacrisis te maken met fors minder inkomsten, terwijl de vaste lasten doorlopen? Verkeert uw club of maatschappelijke organisatie hierdoor in acute financiële nood? Dan biedt de gemeente Helmond een helpende hand. Er is een noodfonds opgericht voor Helmondse maatschappelijke en culturele organisaties zonder winstoogmerk die moeite hebben om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Als aan de juiste voorwaarden is voldaan, kan de club of organisatie vanuit het noodfonds een bijdrage krijgen om te kunnen blijven bestaan.

 • Aanpak illegale praktijken bedrijventerrein Hoogeind

  woensdag 9 september 2020
  Stichting Bedrijventerreinen Helmond, Openbaar Ministerie en gemeente zijn op 9 september een pilot gestart om illegale praktijken op het bedrijventerrein Hoogeind aan te pakken. Deelnemende bedrijven gaan een gestandaardiseerde huurovereenkomst gebruiken. Daarin staat een bepaling dat het pand drie keer per jaar door de verhuurder of met toestemming van de verhuurder gecontroleerd wordt. De verwachting is dat deze controlemogelijkheid het voor criminelen moeilijker maakt om bedrijfsruimtes te huren.

 • Foto van 't Patronaat

  Maak het in ‘t Patronaat!

  donderdag 9 juli 2020
  Aan de 2e Haagstraat 40 ligt het rijksmonumentale gebouw ’t Patronaat. Een prachtig in ere hersteld pand, dat in het verleden dienst deed als patronaat, school en wijkcentrum. ’t Patronaat is grondig gerenoveerd. Sinds 2018 is het een bedrijfsverzamelgebouw voor creatief ambachtelijk ondernemers met 10 prachtige werkateliers. Momenteel zijn er 3 werkateliers beschikbaar. De beschikbare ruimtes liggen op de 2e verdieping en zijn ca. 42 tot 46 m2 groot.

Uw Reactie
Uw Reactie