Nieuws

 • .

  Gemeente Helmond biedt noodfonds voor maatschappelijke en culturele instellingen

  vrijdag 18 september 2020
  Heeft uw club of maatschappelijke organisatie door de coronacrisis te maken met fors minder inkomsten, terwijl de vaste lasten doorlopen? Verkeert uw club of maatschappelijke organisatie hierdoor in acute financiële nood? Dan biedt de gemeente Helmond een helpende hand. Er is een noodfonds opgericht voor Helmondse maatschappelijke en culturele organisaties zonder winstoogmerk die moeite hebben om aan hun financiële verplichtingen te voldoen. Als aan de juiste voorwaarden is voldaan, kan de club of organisatie vanuit het noodfonds een bijdrage krijgen om te kunnen blijven bestaan.

 • Aanpak illegale praktijken bedrijventerrein Hoogeind

  woensdag 9 september 2020
  Stichting Bedrijventerreinen Helmond, Openbaar Ministerie en gemeente zijn op 9 september een pilot gestart om illegale praktijken op het bedrijventerrein Hoogeind aan te pakken. Deelnemende bedrijven gaan een gestandaardiseerde huurovereenkomst gebruiken. Daarin staat een bepaling dat het pand drie keer per jaar door de verhuurder of met toestemming van de verhuurder gecontroleerd wordt. De verwachting is dat deze controlemogelijkheid het voor criminelen moeilijker maakt om bedrijfsruimtes te huren.

 • Foto van 't Patronaat

  Maak het in ‘t Patronaat!

  donderdag 9 juli 2020
  Aan de 2e Haagstraat 40 ligt het rijksmonumentale gebouw ’t Patronaat. Een prachtig in ere hersteld pand, dat in het verleden dienst deed als patronaat, school en wijkcentrum. ’t Patronaat is grondig gerenoveerd. Sinds 2018 is het een bedrijfsverzamelgebouw voor creatief ambachtelijk ondernemers met 10 prachtige werkateliers. Momenteel zijn er 3 werkateliers beschikbaar. De beschikbare ruimtes liggen op de 2e verdieping en zijn ca. 42 tot 46 m2 groot.

 • Uitbreiding horeca-terrassen mogelijk

  woensdag 27 mei 2020
  Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur mogen horecaondernemers hun deuren weer op aangepaste wijze openen. Graag willen we de horecaondernemers tegemoet komen door extra ruimte voor terrassen te creëren. Daarbij is het uitgangspunt dat u het aantal stoelen dat u voor de coronacrisis op uw terras had staan nu over een groter oppervlak kunt neerzetten, zodat u de 1,5 meter afstand kunt handhaven

 • Gemeente Helmond opent ondernemersloket

  donderdag 19 maart 2020
  De coronacrisis heeft ook grote impact op het bedrijfsleven. Veel medewerkers zitten ziek thuis, evenementen gaan niet door en het maatschappelijk leven ligt voor een groot deel stil. Bent u als ondernemer getroffen door deze crisis en zoekt u naar antwoorden op uw vragen? Dan kunt u terecht bij het ondernemersloket.

Uw Reactie
Uw Reactie