Woning Schootense Dreef tijdelijk dicht na drugsvondst

Woensdag 17 mei 2023

Vandaag sloot burgemeester Blanksma van Helmond een woning aan de Schootense Dreef. Het pand is voor vier maanden gesloten. In het pand trof de politie hard- en softdrugs aan. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie. Dit beschermt de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester van Helmond. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot de burgemeester tot de tijdelijke sluiting. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

De politie trof in het pand harddrugs aan

De politie stelde op 10 april 2023 een onderzoek in bij de woning aan de Schootense Dreef. Zij trof in het pand ruim 4 kilo hasj, circa 1600 gram henneptoppen en 32,5 xtc-tabletten aan. Daarnaast werden in de woning voorwerpen aangetroffen die duiden op de professionaliteit van de drugshandel.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ondernemers en inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar ondernemers en inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Damoclesbeleid

De burgemeester is bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen (dan wel in of bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Dat betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken. Dat komt voort uit de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2021’ (Damoclesbeleid). De beleidsregel kwam tot stand met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Uw Reactie
Uw Reactie