Vuurwerkverbod tijdens aankomende jaarwisseling

Dinsdag 23 november 2021

Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp en bij de huisartsenposten. Daarom heeft het kabinet op 19 november besloten dat er tijdens deze jaarwisseling geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden.

Carbidschieten verboden

Carbidschieten is het gehele jaar verboden in Helmond, net zoals het in bezit hebben en vervoeren hiervan in de openbare ruimte.

Overlast melden

Ondervindt u toch overlast doordat er vuurwerk wordt afgestoken? Meld dit dan. Dat kan via de app Mobile Alert (van Intergraph Corporation). In de app geeft u aan op welke locatie u vuurwerk hoort of ziet en kunt u foto’s of filmbeelden toevoegen. U kunt ook online een melding maken. Liever anoniem melden? Dan kunt u terecht bij Meld Misdaad AnoniemKlik hier voor meer informatie over de maatregelen of het melden van vuurwerkoverlast.

Ondersteuningsmogelijkheden ondernemers

Bent u vuurwerkverkoper en heeft u vanwege het vuurwerkverbod ondersteuning nodig? Op de website van de Rijksoverheid vindt u informatie over een passende compensatie.

Uw Reactie
Uw Reactie