Vrouwendag in de gemeenteraad Helmond

Donderdag 24 februari 2022

Op zondag 6 maart van 13:00 uur – 15:00 uur organiseren de vrouwen van de gemeenteraad Helmond een rondleiding in de raadzaal van Helmond. Om 13:30 uur vindt een debat plaats tussen de raadsvrouwen. De vrouwelijke bezoekers mogen plaats nemen in de stoel van de burgemeester en van zich laten horen tijdens het debat. Vervolgens krijgen de bezoekers om 14:00 uur een rondleiding en kan je in gesprek met een vrouwelijk raadslid in hun eigen fractiekamer. Aanmelden vooraf is niet nodig, alle vrouwen zijn welkom.

Internationale vrouwendag

Op 8 maart 2022 is het internationale vrouwendag. Daarom willen de vrouwen uit de raad hun stem laten horen. Er zijn steeds meer vrouwelijke raadsleden in Helmond, maar nog geen 25% en daarom zijn de vrouwen dus nog steeds in de minderheid.

Hoe ziet het programma eruit?

De vrouwelijke raadsleden heten de bezoekers vanaf 13:00 uur van harte welkom met koffie en thee in de Raadzaal (Frans Joseph van Thielpark 1, 5707 BX, Helmond, ingang tegenover Pathé bioscoop). Om 13:30 uur sluiten de deuren en start het debat tussen de raadsleden. De bezoekers mogen plaats nemen in de raadzaal en op de stoel van de burgemeester zitten. Zij kunnen zo hun stem laten horen tijdens het debat en ervaren hoe het is om in de raadzaal te zitten. Vanaf 14:00 uur krijgen de bezoekers een rondleiding en kunnen zij in iedere fractiekamer in gesprek met een vrouwelijk raadslid van een partij. Om 15:00 uur sluiten we af.

Vrouwelijke raadsleden aan het woord

Annegien Wijnands (PvdA): “De politiek bemoeit zich met jou, dus jij mag je met de politiek bemoeien!”

Alexandra Koolen (Helder Helmond): “Ik werk al 25 jaar in de zorg en sta met de voeten in de klei en vind zorg een belangrijk punt voor Helmond”.

Joyce Willems-Kardol (VVD): “Als je vindt dat het beter kan, dan moet je er zelf wat aan doen''.

Lara Tamarinof (GroenLinks): “Ik kwam via allerlei projecten in contact met de gemeente en zag toen dat je via de gemeenteraad ook echt een verschil kan maken in je eigen stad.”

Anja Spierings (Lokaal Sterk): ‘’Als vrouw kun je je mannetje staan en bijdragen aan je eigen leefomgeving.’ 

Meer informatie

Meer informatie over vrouwendag in Helmond vind je via: a.koolen@raad.helmond.nl

Uw Reactie
Uw Reactie