Vrijwilligerspenning voor meneer van der Heijden

Woensdag 21 december 2022

Op donderdag 15 december heeft de heer (Bennie) van der Heijden uit handen van wethouder Marita van Lierop de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen. Deze penning is uitgereikt vanwege zijn belangeloze inzet voor het dierenwelzijn in Helmond.

Tijdelijk bleek relatief

De heer van der Heijden is in 1998 begonnen als bijrijder van de dierenambulance omdat er een tijdelijk gat ontstond toen er onvoldoende vrijwilligers waren. Tijdek bleek een relatief begrip, want niemand had verwacht dat hij er 25 jaar later nog steeds zou zitten. Ooit begonnen als bijrijder en hulp op de dierenambulance, maar al snel kwamen er nieuwe taken bij: chauffeur, centralist, planner, organisator, vraagbaak en hét gezicht en boegbeeld van de dierenambulance in Helmond.

De heer van der Heijden heeft menige school bezocht met de dierenambulance om uitleg te geven over de werk dat hier wordt gedaan. En niet zonder resultaat want met het enthousiasme dat hij tentoonspreidde, heeft hij velen geïnspireerd om zich ook in te zetten als vrijwilliger.

Uw Reactie
Uw Reactie