Voorjaarskermis: wegafsluitingen, weekmarkt, parkeren

Woensdag 15 maart 2023

De Helmondse voorjaarskermis vindt plaats van vrijdag 24 maart tot en met zondag 2 april. Vanaf maandag 20 maart start de opbouw van de attracties op de Markt, de Ameidewal en een gedeelte van de Watermolenwal. De kermis is dagelijks open van 13.00 tot 24.00 uur. In verband met de kermis zijn een aantal (verkeers)maatregelen genomen. In dit nieuwsbericht leest u meer over de wegafsluitingen, de weekmarkt en parkeren.

Wegafsluitingen

Van maandag 20 maart 8.00 uur tot en met dinsdag 3 april 18.00 uur is de Noord-Koninginnewal ter hoogte van de Ameidewal, de Marktstraat, de Ameidewal en de Watermolenwal (tussen Ameidewal en Torenstraat) afgesloten voor alle verkeer. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt met de auto bereiken. Dit geldt ook voor de aanliggende bedrijven.

Weekmarkt verplaatst

De zaterdagmarkt van 25 maart en 1 april verhuist naar de Noord-Koninginnewal en de Watermolenwal. De Noord-Koninginnewal is op beide zaterdagen afgesloten van 3.00 tot 18.00 uur evenals de Watermolenwal vanaf de kruising Torenstraat tot aan de fietsenstalling Speelhuisplein.

Parkeergarage Elzas Passage is tijdens de 'verzette markt' bereikbaar vanaf de Havenweg; de route naar AH XL loopt die dagen via Oostende dan wel Torenstraat. Het parkeerterrein voor vergunninghouders náást de bibliotheek op het Piet Blomplein is tijdens genoemde datums niet bereikbaar. De Molenstraat is tijdens de kermis wel gewoon open.

Parkeren

Op de Ameidewal kan tussen maandag 20 maart 8.00 uur en dinsdag 03 april 18.00 uur niét worden geparkeerd. Op de overige parkeerplaatsen en -terreinen in de binnenstad gelden alle dagen de normale betaaltijden. De bewaakte parkeergarage én fietsenstalling Doorneind en de parkeergarage Elzas Passage zijn op alle kermisdagen langer open, namelijk tot 22.00 uur. Parkeergarage Boscotondo en de bewaakte fietsenstalling Speelhuisplein op het Piet Blomplein houden tijdens de kermis de normale openingstijden aan.

Wie de auto parkeert in de gemeentelijke garages Doorneind en Boscotondo kan via een speciale nachtingang 24 uur per dag uitrijden. In álle parkeergarages en fietsenstallingen gelden tijdens de kermis de vaste tarieven.

Het openbare parkeerterrein bij de watertoren aan de Torenstraat is vanwege de komst van de kermiswagens eveneens gesloten van maandagochtend 20 maart tot en met dinsdagavond 03 april.

Meer informatie

Op de website www.helmondkermis.nl staat een overzicht van de attracties, de indeling van het kermisterrein, het programma van dag tot dag en alle promotionele acties die er worden gehouden.

Uw Reactie
Uw Reactie