• Stad
  • Verkeersvisie Helmond

Verkeersvisie Helmond

Helmond en de regio blijven groeien en de druk op de wegen wordt groter en groter. Zeker in Helmond. Een fietsstad met vier treinstations, waar een belangrijke weg van de regio – de N270 – dwars door de stad loopt en volop wordt gewerkt aan ontwikkeling van de stad. Niks doen is geen optie, want dan loopt binnen een paar jaar het verkeer in onze stad volledig vast. De verkeerssituatie in Helmond moet anders. Vaker thuiswerken, meer online vergaderen en slimmer reizen met elektrische deelfietsen-, -scooters en -auto’s zijn een deel van de oplossing. Maar dan blijft de vraag: hoe leiden we het verkeer in de toekomst in goede banen?

Het gewenste toekomstbeeld van de verkeersituatie in 2030 met een doorkijk naar 2040 wordt in 2021 vastgelegd in een verkeersvisie. Dat gebeurt in samenspraak met de stad. Het duurt nog jaren voordat de schop de grond in gaat.

Meedenken over de verkeersvisie? Meld je nu aan!

De gemeente Helmond gaat graag dit najaar in gesprek met de stad over de verkeersvisie. Meld je hier vrijblijvend aan als geïnteresseerde: verkeersvisie@helmond.nl' en ontvang na de zomer rechtstreeks meer informatie en een uitnodiging.

Waarom? De situatie Verkeersvisie Zoekrichtingen  Links & documenten 

Uw Reactie
Uw Reactie