Nieuws voor sportaanbieders

Op maandag 14 december heeft premier Mark Rutte strengere maatregelen aangekondigd in het kader van de corona-aanpak in Nederland. Op deze pagina leest u meer informatie.

De belangrijkste richtlijnen op een rij

In het kort zijn de sportregels vanaf dinsdag 15 december: Binnensportaccommodaties en zwembaden gesloten

  • Sporten in binnenruimtes is niet toegestaan. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden.
  • Zwembaden, sportscholen, kantines en kleedlokalen zijn gesloten.

Update buiten sporten - geldig vanaf 16 maart

Mensen tot en met 26 jaar mogen vanaf 16 maart met meer dan 4 personen samen buiten sporten op sportaccommodaties. Dit moet plaatsvinden op uw eigen buitenterrein of sportpark. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team. Voorheen was dit alleen mogelijk voor jongeren tot en met 17 jaar. Tijdens het sporten hoeft er geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Buitensport vanaf 27 jaar alleen met vier personen op een sportlocatie

  • Volwassenen vanaf 27 jaar sporten in groepen van maximaal 4 personen op een buitensportlocatie met voldoende afstand. (exclusief instructeur)
  • Het is niet toegestaan om dit gezamenlijk te organiseren en groepjes mogen niet onderling wisselen.
  • In de openbare ruimte mogen maar twee personen samen met gepaste afstand samen sporten.

Buitensportactiviteiten mogen op uw eigen buitenterrein of sportpark plaatsvinden. Is dit niet mogelijk? Neem dan contact op met een sportpark bij u in de buurt om te kijken wat er mogelijk is. Heeft u geen contactgegevens? Neem dan contact op met:

Aanbod voor niet-leden

U kunt uw activiteiten voor niet-leden aanbieden via de website van Sport en Cultuur Helmond. Neem hiervoor contact op met Jibb+ via sportaanbieders@jibbplus.nl.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Wij en Jibb+ denken graag met u mee. Neem dan contact op via coronavragen@helmond.nl of bel 14 0492 (zonder kengetal er voor).

Voor specifieke vragen over het uitoefenen van uw sport kunt u contact opnemen met één van de sportbonden.

Meer informatie is te vinden op de site van de Rijksoverheid en/of de betreffende sportbond. Ook is er een handige lijst met vragen en antwoorden op de website NOC*NSF.

Uw Reactie
Uw Reactie