• Stad
  • Nieuws
  • 2022
  • Juni
  • Groot bereik social media campagne over ondermijnende criminaliteit

Groot bereik social media campagne over ondermijnende criminaliteit

Vrijdag 10 juni 2022

Tussen 4 en 27 april kregen ruim 55.000 personen in Helmond en 15.000 personen in Deurne met een Facebook-account berichten van de politie te zien over ondermijning. Ze zagen bijvoorbeeld hoe je een drugslab of een hennepkwekerij herkent en waar je dat kan melden. De gemeenten hopen dat na het zien van de campagne meer mensen het melden als zij verdachte situaties zien.

Burgemeester Blanksma van Helmond, voorzitter van Team Peelland: "Melden helpt! Meldingen van inwoners zijn vaak het begin van een onderzoek dat leidt tot de vondst van bijvoorbeeld een drugslab of hennepkwekerij. Een anonieme tip kan ook het laatste puzzelstukje zijn in een onderzoek."

Samen voor een veilige buurt: herken en meld signalen

De gemeenten en politieteams zijn gezamenlijk een social media campagne om ondermijning te herkennen gestart in 2021. Toen werd de campagne succesvol in het grootste deel van de wijken gemeenten in Peelland gedaan, dit jaar volgen de andere wijken. In de campagne kregen inwoners voorbeelden van ondermijnende activiteiten te zien, tips hoe ze signalen kunnen herkennen, een quiz en de mogelijkheid om direct contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem. De aanpak van ondermijning is namelijk niet iets van de overheid alleen, de ogen en oren van inwoners zijn hard nodig. Daarom roepen de gemeenten inwoners op om te melden als ze een verdachte situatie zien. In Peelland werken politie, gemeenten, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en andere diensten samen aan een veilige en leefbare omgeving voor iedereen.

Verdachte situatie? Meld het!

We blijven inwoners aanmoedigen om melding te blijven maken van zaken die niet in orde lijken. Burgemeester Blanksma: "Als je een onderbuikgevoel hebt, meld het! Vaak klopt het. Melden is niet veel werk en wij hebben er echt iets aan. Door informatie te bundelen zien we meer en kunnen we gericht actie ondernemen."

Onderneem nooit zelf actie wanneer u een lab of kwekerij vindt maar maak daar melding van! Melden kan gemakkelijk online bij de politie of door te bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan online bij Meld Misdaad Anoniem of door kosteloos te bellen met 0800-7000. U kunt overlastsituaties en verdachte situaties ook doorgeven aan het Peelland Interventie Team (PIT). Dit kan op telefoonnummer 0492-587903 of per e-mail info@pitteam.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie