Griffier Helmond draagt stokje over

Donderdag 20 januari 2022

Jan Jaspers neemt half juli 2022 afscheid als griffier van de gemeenteraad van Helmond. Hij heeft deze functie dan 20 jaar vervuld.

De reden voor zijn vertrek als griffier is zijn naderende pensioendatum; de heer Jaspers wordt dit jaar 66. "16 maart zijn de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad. Voor mijn opvolger is het een natuurlijk moment om al kort na de start van de nieuwe raad aan boord te komen. Daarom leek het mij beter al iets eerder dan mijn pensioendatum plaats te maken.Daarmee komt een einde aan een mooie en inspirerende periode als griffier."

Burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad Elly Blanksma: "Jan Jaspers is al vele jaren de steun en toeverlaat van de Helmondse raadsleden. Een cruciale rol in het lokale democratische proces. Ik kijk terug op een hele plezierige samenwerking."

Jan Jaspers heeft in zijn 20 jaar vijf raadsperiodes meegemaakt en samengewerkt met twee burgemeesters. Voordat hij griffier werd, was hij directiesecretaris van het Elkerliek ziekenhuis. Daarvoor was hij werkzaam bij het ministerie van Defensie als woordvoerder voor de staatssecretaris van Defensie. Werving nieuwe griffier De werving van de nieuwe griffier wordt binnenkort opgestart. Een van de opdrachten voor de nieuwe griffier wordt de implementatie van het rapport ‘Naar een toekomstbestendige raad en raadsgriffie’ dat kortgeleden in de raadscommissie is besproken. Op dit moment wordt dat uitgewerkt in concrete voorstellen, waarover de gemeenteraad nog voor de verkiezingen van 16 maart een besluit neemt.

Uw Reactie
Uw Reactie