Vanaf 5 januari 2022 kunnen gedupeerde ouders van de toeslagaffaire hun private schulden indienen bij SBN

Dinsdag 11 januari 2022

Slachtoffers van de kinderopvang toeslagaffaire hebben op 16 december 2021 een brief ontvangen van de Belastingdienst. Het gaat om de slachtoffers waarvan de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022 eindigt. In deze brief worden zij gevraagd om vanaf 5 januari 2022 hun openstaande private schulden en achterstallige betalingen in te dienen bij het online loket van SBN via www.sbn.nl. Dit zijn schulden bij andere organisaties dan de overheid. Dit zijn bijvoorbeeld schulden die u bij de bank heeft, een postorderbedrijf als Bol.com, een niet betaalde tandartsrekening of andere ziektekosten en/of een huurachterstand bij een verhuurder. Het gaat om schulden die zijn vastgelegd, dus niet schulden bij familie en/of vrienden.

Waar kunt u uw private schulden indienen?

Vanaf 5 januari 2022 kunt u uw private schulden online indienen bij het online loket van SBN. Vindt u het lastig om dit online in te vullen? Dan is het vanaf 5 januari 2022 ook mogelijk om een schuldenformulier te downloaden via SBN, zodat u de schuldenlijst per post kunt indienen.

Hulp nodig of meer weten?

U kunt ondersteuning krijgen bij: 

  • het verzamelen van uw private schulden; 
  • het invullen van een privateschuldenlijstformulier.

U kunt voor ondersteuning contact opnemen met het serviceteam van SBN. Of neem contact met ons op via zorgpoort@helmond.nl of door te bellen naar 14 0492 (optie 2).

Uw Reactie
Uw Reactie