Maak het in het Patronaat!

In het Patronaat aan de 2e Haagstraat zijn 10 werkateliers gerealiseerd voor creatief ambachtelijke ondernemers.

Patronaat

In april 2017 werd gestart met de restauratie en verbouwing van dit rijksmonument. Dit gebouw heeft bijna een eeuw dienst gedaan als patronaat, school en wijkcentrum. Nu de verbouwing klaar is zullen creatief ambachtelijke ondernemers nieuw leven blazen in de karakteristieke pand.  Op 10 maart 2018 werd ’t Patronaat feestelijk geopend.

De ondernemers die op dit moment zijn gestart of binnenkort gaan starten zijn: Kookcreatie, ’t Patronaald, Grafisch Atelier Helmond, Afdeling Online en Atelier Hatseflats.

Wilt u het ook maken in het Patronaat?

Er zijn nog enkele werkunits van circa 40 m2 te huur. Het Patronaat ligt nabij het centrum van Helmond en is goed bereikbaar. Het gebouw is voorzien van alle basisvoorzieningen, maar ook – en wellicht nog belangrijker – geestverwante ondernemers! De huurprijs voor de werkunits bedraagt € 70,= m² per jaar excl. BTW en vaste lasten. In het voorjaar 2018 wordt de openbare ruimte rond het gebouw heringericht. Er worden onder andere voldoende gratis parkeerplaatsen gerealiseerd voor huurders en bezoekers.

Voor meer informatie over de huur van een ruimte kunt u contact opnemen via e-mail: vastgoed@helmond.nl of telefonisch via 0492-587640.

Subsidiemogelijkheden voor starters

Startende ondernemers en A-starters (starters vanuit een werkeloosheids- of uitkeringspositie) kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van een subsidieregeling die voorziet in een tegemoetkoming in de huur en in een bijdrage in coaching voor een periode van maximaal 5 jaar.

Voor meer informatie over de startersregeling kunt u contact opnemen met de afdeling Ondernemen en Ontwikkelen, via e-mail: d.van.den.Hombergh@helmond.nl of telefonisch via 0492-585940.