Maak het in het Patronaat!

In het Patronaat aan de 2e Haagstraat zijn 10 werkateliers gerealiseerd voor creatief ambachtelijke ondernemers.

Patronaat

Dit rijksmonument heeft bijna een eeuw dienst gedaan als patronaat, school en wijkcentrum. In april 2017 werd gestart met de restauratie en verbouwing van dit gebouw. Op 10 maart 2018 werd ’t Patronaat feestelijk geopend.

Sinds augustus 2018 is het gebouw volledig verhuurd aan de volgende ondernemers: Kookcreatie, ’t Patronaald, Grafisch Atelier Helmond, Afdeling Online, Atelier Hatseflats, Ne je sais quoi, BREBB, Kemme Communicatie, Bodyon, Esther Bijlhout Photography.

Wilt u het ook maken in het Patronaat?

Momenteel zijn alle werkunits verhuurd.

Het Patronaat ligt nabij het centrum van Helmond en is goed bereikbaar. Het gebouw is voorzien van alle basisvoorzieningen, maar ook – en wellicht nog belangrijker – geestverwante ondernemers! De huurprijs voor de werkunits bedraagt € 70,= m² per jaar excl. BTW en vaste lasten. In het voorjaar 2018 wordt de openbare ruimte rond het gebouw heringericht. Er worden onder andere voldoende gratis parkeerplaatsen gerealiseerd voor huurders en bezoekers.

Voor meer informatie over de huur van een ruimte kunt u contact opnemen via e-mail: vastgoed@helmond.nl of telefonisch via 0492-587640.

Subsidiemogelijkheden voor starters

Startende ondernemers en A-starters (starters vanuit een werkeloosheids- of uitkeringspositie) kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van een subsidieregeling die voorziet in een tegemoetkoming in de huur en in een bijdrage in coaching voor een periode van maximaal 5 jaar.

Voor meer informatie over de startersregeling kunt u contact opnemen met de afdeling Ondernemen en Ontwikkelen, via e-mail: d.van.den.Hombergh@helmond.nl of telefonisch via 0492-585940.

Uw Reactie
Uw Reactie