Nieuws

 • .

  Preventieve bestrijding eikenprocessierupsen

  donderdag 18 april 2019
  De gemeente bestrijdt al jaren de overlast, die door eikenprocessierupsen wordt veroorzaakt. Ook dit jaar worden in alle wijken eikenbomen preventief bespoten. Omdat de plaag vorig jaar groot was, bestrijden we de rups nu 2 keer. Op dit moment is nog niet precies aan te geven wanneer de preventieve bestrijdingen plaatsvinden. Dit is afhankelijk van een aantal factoren.

 • Boom herfst

  Zware periode voor bomen en planten na droge zomer

  donderdag 4 april 2019
  Door de warme en droge zomer van 2018 hebben bomen en planten veel schade geleden. In sommige gevallen kan het zelfs lijken dat deze afgestorven zijn. Aangezien het herstel van deze bomen en planten afhankelijk is van het weer in het voorjaar, willen wij de groenvoorzieningen de tijd geven om te herstellen. Voor de zomervakantie doen wij een oproep aan u om de locaties van (mogelijk) dode beplanting aan ons door te geven.

 • .

  Onderzoek opkomsttijden brandweer, politie en ambulance

  dinsdag 26 maart 2019
  De brandweer, politie en ambulance reageren zo snel mogelijk op de melding van misdaden, ongevallen en branden. Toch kunnen minuten soms uren lijken te duren als u betrokken bent bij een incident. Hoe snel de opkomsttijden van hulpdiensten ook zijn.

 • .

  Boombank zorgt voor vergroening van het centrum

  donderdag 21 maart 2019
  De lente is begonnen! Tijd voor nieuwe bloemen en planten, ook in ons centrum. Zo staat er op het plein bij de Stadswinkel en Pathé sinds kort een bijzondere bank. Deze boombank zorgt ervoor dat dit plein een groenere uitstraling krijgt. Vandaag, donderdag 21 maart, wordt de bank gevuld met verschillende heesters, planten en bloembollen.

 • .

  Voorlopige uitslagen verkiezingen 2019

  woensdag 20 maart 2019
  Op woensdag 20 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Op deze pagina vindt u de voorlopige uitslagen.