Nieuws

 • .

  Gewijzigde opstelling zaterdagmarkt tijdens ‘Schaatsen in Helmond'

  donderdag 29 november 2018
  Van vrijdag 7 december tot en met zondag 6 januari vindt op de Markt het evenement ‘Schaatsen in Helmond’ plaats. In een winters decor kunnen bezoekers, van jong tot oud, midden in de stad op een kunstbaan schaatsen. Het evenement heeft echter consequenties voor de opstelling van de zaterdagmarkt. Om ruimte te maken voor de schaatsbaan op de Markt worden zes marktkramen gedurende het evenement verplaatst naar de Watermolenwal. De opstelling van de zaterdagmarkt wordt daardoor tijdelijk gewijzigd.

 • .

  Bekendmakingen 28 november

  woensdag 28 november 2018
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van woensdag 28 november 2018.

 • .

  Wijziging dienstregeling van de bussen in Zuidoost-Brabant

  dinsdag 27 november 2018
  Dienstvervoerder Bravo laat weten dat met ingang van 9 december 2018 de dienstregeling van de bussen in Zuidoost-Brabant wijzigt. Elk jaar gaat in december de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in. De vertrektijden zijn gewijzigd omdat de treintijden van NS op een aantal stations ook wijzigen per 9 december 2018. Reizigers krijgen met de nieuwe dienstregeling betere verbindingen, soms andere lijnnummers en gewijzigde routes met andere tijden.

 • .

  Actie om jongeren te wijzen op gevaren telefoongebruik tijdens fietsen

  donderdag 22 november 2018
  Je drukt op de knop van een verkeerslicht en ineens hoor je muziek uit de Spotify-playlist van Tommy-Boy Kulkens. Hij verongelukte op 13-jarige leeftijd tijdens het fietsen omdat hij met zijn telefoon bezig was. Om fietsers te wijzen op de gevaren van telefoongebruik op de fiets, staan er vanaf 22 november speciale verkeersinstallaties op de kruispunten Rembrandtlaan-Wethouder Ebbenlaan (kant van De Braak) en Keizerin Marialaan-Oostende (kant van het ROC).

 • .

  Jeugdlintjes uitgereikt

  woensdag 21 november 2018
  Dinsdag 20 november ging burgemeester Elly Blanksma samen met jeugdburgemeester Pauline Ackermans, wethouder Jeugd, Cathalijne Dortmans en de leukste leraar van Nederland Jeroen Hermans op pad om in totaal vier jeugdlintjes uit te reiken aan kinderen die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd.