Nieuws

 • Onthulling prullenbak bij In het Hart van het Hout - Slegersstraat

  Prijswinnaars bekend vierde editie KLIEN IT

  vrijdag 12 juni 2020
  Basisscholen De Vlier, De Straap en Kindcentrum In het Hart van het Hout zijn in de prijzen gevallen voor hun inspanningen voor KLIEN IT 2019-2020. Dit project over zwerfafval en circulaire economie is een initiatief van de gemeente Helmond en Groen4Life. Onderdeel van het project is dat de deelnemende scholen het hele schooljaar worden uitgedaagd om voor een zwerfvuilvrije schoolomgeving te zorgen. Wethouder Gaby van den Waardenburg maakte in een filmpje de prijswinnaars bekend.

 • Container met airpop

  Aparte inzameling piepschuim bij milieustraat

  donderdag 11 juni 2020
  Vanaf nu kunt u piepschuim/tempex (AirpopĀ®) gratis inleveren bij de milieustraat in Helmond. Op het terrein van de milieustraat vindt u een aparte inzamelcontainer, zodat we dit verpakkingsmateriaal kunnen recyclen. Dit beschermend verpakkingsmateriaal vindt u vaak terug om meubels, elektronica, koelkasten en wasmachines. Heeft u thuis schoon en droog piepschuim liggen? Maak dan online een afspraak voor de milieustraat en lever het materiaal gratis in.

 • Foto van kudde heideschapen

  Kempische heideschapen grazen weer in de Stiphoutse bossen

  donderdag 11 juni 2020
  Vanaf deze week kunt u ze weer zien staan, de Kempische heideschapen in de heidegebieden van de Stiphoutse bossen. Deze heideschapen zorgen ervoor dat de heide op een natuurlijke manier wordt onderhouden. Zodat we de vergrassing van de heide terugdringen. De kudde is gedurende drie weken actief op de heide.

 • Foto van Weekkrant De Loop

  Bekendmakingen 11 juni

  donderdag 11 juni 2020
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van donderdag 11 juni 2020.

 • Foto van het Burgemeester Geukerspark, klaar voor opening

  Opening Burgemeester Geukerspark live te volgen op Facebook

  maandag 8 juni 2020
  Eindelijk is het zover: het Burgemeester Geukerspark is klaar. In een jaar tijd is het park getransformeerd van een groen grasveld naar een echt stadspark met duizenden planten en diverse bomensoorten en waar De Aa weer zichtbaar stroomt. Het liefst hadden we deze mijlpaal samen met de Helmonders in het park gevierd. Helaas kan dit door de coronacrisis niet op de manier die we oorspronkelijk voor ogen hadden. Maar we laten dit moment niet zomaar voorbij gaan. De opening was gepland voor dinsdag 9 juni, maar we hebben het helaas moeten verzetten naar woensdag 17 juni. Die dag is iedereen van harte uitgenodigd om vanaf 19.00 uur via Facebook live een kijkje nemen bij de openingshandeling.

Uw Reactie
Uw Reactie