Nieuws

 • .

  Stadskantoor in beweging: Van vier locaties naar één toekomstbestendig Huis voor de Stad

  vrijdag 15 februari 2019
  We willen een Huis van en voor de Stad creëren, waarbij de dienstverlening aan onze inwoners volledig tot zijn recht komt en een gemeente die midden in de samenleving staat. We willen met het Huis voor de Stad dé plek zijn waar verbinding, innovatie en een inspirerende ontmoetingsplek vanzelfsprekend is. Duurzaamheid staat daarbij hoog op de agenda. Kortom, echt een voorbeeld voor de stad en klaar voor de toekomst.

 • .

  Helmond investeert in zorg dankzij glasvezel

  vrijdag 15 februari 2019
  Een mantelzorger krijgt een signaal als ´s nachts de voordeur open gaat van zijn of haar zorgbehoevende ouder. Medisch advies krijgen vanuit thuis dankzij beeldbellen. Toekomstmuziek? Niet als het aan gemeente Helmond ligt. Dankzij technologie kunnen ouderen met een chronische ziekte of beperking met een goede kwaliteit van leven zelfstandig blijven wonen. De gemeente zet zich in voor digitale zorgtoepassingen dankzij het glasvezelnetwerk dat de gemeente samen met e-Quest aanlegt via Glasvezel Helmond B.V. Wethouder Jos van Bree: “We staan voor de belangen van Helmond. Dankzij glasvezel zijn de mogelijkheden voor een sociale en veilige stad enorm. Zorg op afstand is zelfs nog maar het begin.”

 • .

  Bekendmakingen 13 februari

  woensdag 13 februari 2019
  Op deze pagina vindt u de gemeentelijke infopagina en de overige bekendmakingen van woensdag 13 februari 2019.

 • .

  Podiumbijeenkomst Energietransitie

  vrijdag 8 februari 2019
  De energietransitie is in volle gang. Ook moeten we van het aardgas af. Welke maatregelen worden getroffen om minder energie te verbruiken en meer duurzame energie op te wekken? Wat betekent dat voor onze gemeente? Deze vragen en meer komen aan bod tijdens de informatieve raadsbijeenkomst op dinsdag 12 februari van 19.30 tot 21.30 uur in het gebouw van Nedschroef, Kanaaldijk Noord-West 75. Inwoners zijn van harte welkom aan te sluiten.

 • .

  Wilgen knotten in ’t Groot Goor

  woensdag 6 februari 2019
  Op zaterdag 16 en 23 februari gaan leden en vrijwilligers van IVN-Helmond aan de slag om circa 100 knotwilgen in ’t Groot Goor te knotten. Het IVN-Helmond knot iedere winter weer een andere groep knotbomen in Helmond. Dit doen zij in opdracht van de gemeente. U bent van harte welkom om hen een handje te helpen.