Nieuws vanuit de Veiligheidsregio

Op deze pagina leest u over de berichtgeving vanuit de Veiligheidsregio. De richtlijnen en maatregelen die zij opstellen, volgen wij nadrukkelijk. Deze zijn in lijn met het kabinetsbeleid en soms aanvullend voor onze regio.

Wat is een veiligheidsregio?

Een veiligheidsregio is een gebied waarin gemeenten, de brandweer, de politie, de meldkamer, de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie (GHOR) in de Regio en de Ambulancedienst (RAV), samenwerken. Zij bundelen zo de krachten om de veiligheid in onze regio te vergroten en goed voorbereid te zijn op rampen en crises. Alle 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant zijn vertegenwoordigd in de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

In Brabant zijn er drie Veiligheidsregio’s: Midden en West, Noord en Zuidoost. Helmond maakt deel uit van de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost (VRBZO). Deze veiligheidsregio’s werken op dit moment samen in de aanpak van (verspreiding van) het coronavirus.

Noodverordening COVID-19

Vanwege de ingang van de ''Tijdelijke wet maatregelen COVID-19'', wordt de regionale noodverordening (van 18 november 2020) ingetrokken vanaf 1 december 2020. Klik hier om de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 te lezen.

 

Uw Reactie
Uw Reactie