College van B&W aanwezig tijdens Nationaal Voorleesontbijt

Donderdag 23 januari 2020

Afgelopen woensdag 22 januari vond de aftrap van het Nationaal Voorleesontbijt plaats. Ook dit jaar lazen leden van het College van B&W van Helmond voor op verschillende basisscholen en peuterspeelzalen.

Burgemeester Blanksma - Helmond

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt vinden verschillende activiteiten plaats om kinderen te enthousiasmeren. Onder andere bekende én onbekende Nederlanders lezen voor aan kleuters en peuters die zelf nog niet kunnen lezen, met als doel het voorlezen te stimuleren.

Burgemeester en wethouders aanwezig op scholen en peuterspeelzalen

Burgemeester Blanksma-van den Heuvel las voor op Kinderdagverblijf de Bereboot te Helmond. Jeugdburgemeester Mikkers was hierbij ook aanwezig.

Op diverse scholen en peuterspeelzalen lazen diverse wethouders voor. Zo las wethouder de Vries voor op De Goede Herder, wethouder van Dijk op OBS ’t Hout, wethouder Dortmans op de Wilhelmina Basisschool, wethouder Maas op PSZ De Rakt en wethouder van den Waardenburg op Mondorijk.

De Nationale Voorleesdagen

Sinds 2004 worden de Nationale Voorleesdagen, initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB. Doel van deze dagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen 0 en 6 jaar.

De Nationale Voorleesdagen vinden in 2020 plaats van 22 januari tot en met 1 februari.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Voorleesdagen op de website van Stichting CPNB.

Uw Reactie
Uw Reactie