Mantelzorg

Zorgt u voor iemand, bijvoorbeeld als mantelzorger. Of zorgen andere mensen voor u? En heeft u behoefte aan ondersteuning? Dan zijn er verschillende manieren om hulp te krijgen.

Steunpunt Mantelzorg

U kunt als mantelzorger terecht bij Steunpunt Mantelzorg als u op zoek bent naar:

  • Informatie, voorlichting, advies en begeleiding
  • Cursussen
  • Emotionele steun: individueel of in groepjes
  • Praktische ondersteuning
  • Bijeenkomsten over verschillende onderwerpen

Als mantelzorger zetten we u graag in het zonnetje! Om u te bedanken voor uw zorg aan inwoners uit onze stad. De gemeente Helmond organiseert daarom een actie, in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg. Zorgt u als mantelzorger voor iemand die langdurig ziek is of een beperking heeft? Dan kunt u een mooi cadeau aanvragen op de website van de LEVgroep: ‘mantelzorgers in het zonnetje’.

Ondersteuning in huis met leefstijlmonitoring

Wat is leefstijlmonitoring?

Als mantelzorger kunt u met deze dienst iemand op afstand in de gaten houden. Daardoor hoeft u niet steeds bij degene te zijn voor wie u zorgt. Leefstijlmonitoring is een technisch hulpmiddel dat werkt op basis van bewegingssensoren. Dit betekent dat hoe iemand zich in huis beweegt wordt opgeslagen. Het werkt dus niet met camera’s. Met die bewegingssensoren is het makkelijk om het leven van iemand in beeld te brengen. Zo weet je precies waar iemand de hele dag mee bezig is.

U kunt dit overal waar u heen gaat in de gaten houden. Via een app kunt u als mantelzorger zien of alles goed gaat. En u krijgt een bericht als er iets mis is. Ook wordt u gewaarschuwd voor mogelijke gezondheidsrisico’s. Bijvoorbeeld als iemand langzamer gaat lopen. Dan is de kans groter dat iemand valt.

Voor wie is het?

  • Voor mensen die alleen wonen
  • Voor mantelzorgers die zorgen voor iemand die alleen woont

Hoe kom ik eraan?

  • Het is een samenwerking met KPN. Het is daarom te koop via KPN vitaal. Bijvoorbeeld bij de KPN-winkel in de Elzas Passage of via de website van KPN.
  • Via de gemeente. Weten of u het via de gemeente kunt krijgen? Bel hiervoor naar 14 0492.

Vragen?

Hulp bieden of vragen

Bent u op zoek naar hulp of zorg? Dan kunt u uw hulpvraag plaatsen op de website Helmond voor elkaar. Dat is een online marktplaats voor vrijwillige en burenhulp. Hier kunt u zowel hulp krijgen als uw hulp aanbieden.

Makkelijker zorgtaken regelen

Zorgt u voor iemand of wordt u verzorgd? En zijn er meerdere personen betrokken? Dan kan de website van ShareCare een handig hulpmiddel zijn. Op deze website kunt u bijvoorbeeld de verschillende zorgtaken makkelijk verdelen. Of iedereen die helpt op de hoogte houden van het laatste nieuws. Dat scheelt veel vragen, regelen en bellen. Ook is mantelzorg zo een stuk makkelijker te combineren met een eigen gezin en/of werk.

Uw Reactie
Uw Reactie