Koninklijke onderscheiding voor Hans Scheepers

Maandag 13 september 2021

De heer Hans Scheepers ontving bij zijn afscheid van Volleybalvereniging Polaris in de Geseldonk in Mierlo-Hout een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Elly Blanksma. De heer Scheepers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In de jaren ‘80 heeft de heer Scheepers de Mierlo-Houtse Buurtvereniging “ ‘t Houts Eindje” opgericht. Tien jaar lang was hij voorzitter en heeft hij met vele vrijwilligers mooie evenementen georganiseerd voor de wijk. In 1986 was de heer Scheepers mede oprichter van Tourclub Mierlo-Hout, waar hij tien jaar lang bestuurslid was. Ook is hij 15 jaar actief binnen de Werkgroep Buurtpreventie Apostelwijk. Als straatcoördinator brengt hij buurtpreventie in de praktijk. Sinds 2020 pleegt de heer Scheepers samen met andere parochianen wekelijks onderhoud aan het kerkhof en columbarium.

Zijn hoofdverdiensten liggen in de volleybalsport. Als voorzitter van toenmalige Volleybalclub Dynamiek heeft hij in 1979 mede de fusie tussen VC Dynamiek en VC Apollo naar het huidige Volleybalclub Polaris te Helmond tot stand weten te brengen. Hij was vicevoorzitter van VC Polaris en daarnaast actief binnen de jeugdcommissie en als trainer/coach en scheidsrechter. Ruim 20 jaar was de heer Scheepers voorzitter van Polaris Onroerend Goed (eigenaar van Sporthal ’t Hout te Helmond). Als beheerder van de Sporthal en contactpersoon voor alle huurders die hiervan gebruikmaakten.  

Uw Reactie
Uw Reactie