Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding (lintje) verdient?

Woensdag 24 mei 2023

Ieder jaar reikt de burgemeester volgens goede traditie een Koninklijke onderscheiding uit aan inwoners die zich bijzonder hebben ingezet voor onze samenleving. De burgemeester van Helmond roept daarom op geschikte kandidaten voor Koningsdag 2024 onder haar aandacht te brengen.

Wie kunnen onderscheiden worden?

Inwoners van de gemeente Helmond met bijzondere verdiensten of prestaties voor de samenleving (bijvoorbeeld op maatschappelijk, economisch, sociaal, cultureel of sportief terrein) kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. De mogelijke kandidaten dienen zich gedurende een lange tijd geheel vrijwillig, belangeloos en intensief te hebben ingezet voor onze samenleving.

Aanvraagprocedure

Niet alleen bij de lintjesregen, maar ook bij een bijzondere gelegenheid in de loop van het jaar, kunnen Koninklijke onderscheidingen worden toegekend. Bijvoorbeeld bij een jubileum of bij het neerleggen van een hoofdfunctie als vrijwilliger, zoals bij het afscheid van een bestuur. Aanvragen hiervoor dienen ten minste zes maanden vóór de beoogde datum van uitreiking te worden ingediend.

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie