Groen Klimaatplein: inspiratie voor een groene tuin

Donderdag 3 juni 2021

Houdt u van groen en wilt u lekker aan de slag in uw eigen tuin? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die er zijn om uw tuin te vergroenen. Een groene tuin is een levende tuin, waar ook bijen, vlinders en vogels graag komen. Met meer groen in uw tuin maakt u uw tuin ook beter bestand tegen weersextremen, zoals hevige regenbuien en hittegolven. Het Groene Klimaatplein in Tuincentrum Coppelmans helpt u aan informatie en inspireert om uw tuin te vergroenen.

Is uw tuin al klaar voor de toekomst?

Het Groene Klimaatplein is ontstaan uit een samenwerking van de gemeente Helmond, Tuinbranche Nederland, Waterschap Aa en Maas en Tuincentrum Coppelmans. Peter van Dijk, bestuurder waterschap Aa en Maas: “Een groene tuin is beter bestand tegen de hevige regenval en grote droogtes waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Bovendien is het goed voor de biodiversiteit.” Wethouder Erik de Vries (Openbare Ruimte): “Als gemeente proberen we de openbare ruimte zoveel mogelijk klimaatbestendig te maken. Daarnaast stimuleren we inwoners om ook zelf bij te dragen, bijvoorbeeld met onze subsidieregeling voor de aanschaf van een regenton en het aanleggen van een groen dak. Maar ook door mee te doen aan initiatieven als het Groene Klimaatplein.”

Wat biedt het Groene Klimaatplein?

In het Groene Klimaatplein vindt u informatie over het aanleggen van een groen dak en het verwerken van water in uw tuin zodat hij na een fikse regenbui niet onbedoeld verandert in een zwembad. Ook ziet u daar welke planten u het beste in uw tuin kunt zetten als je besluit om (een deel van) de tuintegels te verwijderen. Op zoek naar tips om meer bijen, vogels en vlinders naar uw tuin te lokken? Ook die krijgt u in het Groene Klimaatplein. Heeft u vragen of komt u er niet helemaal uit? Speciaal opgeleide medewerkers van het tuincentrum helpen u graag verder.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan eens een kijkje bij Tuincentrum Coppelmans, Akkerweg 70,in Helmond. Of ga naar www.groenklimaatplein.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie