Doorontwikkeling Food Tech Brainport

Dinsdag 16 april 2019

In Helmond op Suytkade ligt Food Tech Brainport. Een (inter)nationaal expertisecentrum dat werkt aan circulaire voedselproductie en gezondere voedselproducten door middel van technologie, product- en marktinnovaties. In 2019 start Food Tech Brainport met de bouw van extra fieldlabs. Naast de bouw van een fysieke hal, wordt ook de organisatie van Food Tech Brainport versterkt, zodat deze over vijf jaar geheel zelfstandig opereert. Ook wordt in 2019 samen met onderwijspartners een meerjarig HBO onderwijsprogramma ontwikkeld.

.

Intussen scouten de innovatiemakelaars van Food Tech Brainport nog steeds nieuwe technologieën en vormen ze clusters van bedrijven die ze willen toepassen. Ze delen de beschikbare kennis met ondernemers in binnen- en buitenland en helpen nieuwe startups lanceren. Met andere woorden Food Tech Brainport blijft groeien en door ontwikkelen.

Gemeente Helmond investeert mee

Food Technology is een van de economische speerpunten van de Gemeente Helmond, en bovengenoemde ontwikkeling past geheel binnen de ambities van de gemeente Helmond. Vandaar dat de gemeente Helmond de komende jaren de doorontwikkeling van Food Tech Brainport gaat ondersteunen met een investeringssubsidie.
Wethouder van Bree: “Met de uitbreiding verwachten we zestig tot honderd banen op het Food Tech Park zelf, mede door nieuwe start-ups. Maar we rekenen ook op behoud van bestaande werkgelegenheid bij bestaande foodbedrijven, doordat zij dankzij Food Tech Brainport kunnen blijven vernieuwen.”

Food Tech Brainport TV

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Food Tech Brainport heeft een eigen online tv-kanaal, namelijk Food Tech Brainport TV. Dit is hét online programma over de wereld food en technologie. Met andere woorden: Er is meer dan genoeg te vertellen dus kijk vooral naar Food Tech Brainport TV om alle ontwikkelingen in de gaten te houden! Op de website van Food Tech Brainport vindt u alle afleveringen.