Drie jeugdlintjes uitgereikt in Helmond

Zaterdag 20 november 2021

Zaterdag 20 november heeft loco-burgemeester Cathalijne Dortmans drie jeugdlintjes uitgereikt aan jongeren die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Lintje 1 was voor de pas 11-jarige Roel Martens. Hij is het liefst samen met anderen bezig. Roel helpt anderen graag en geeft adviezen. Sinds twee jaar is hij lid van de kinderraad op basisschool De Korenaar. Het was zijn idee om de burgemeester uit te nodigen voor het bevrijdingsfeest op 24 september in Brouwhuis. En zonder voorbereiding heeft Roel haar ook nog toegesproken.

Eline Althuizen (19 jaar) kreeg een jeugdlintje voor haar werk bij de Dierenambulance. Na haar maatschappelijke stage besloot ze begin 2019 om als vrijwilligster bij de Dierenambulance en het dierenasiel te gaan werken. Haar kennis van en omgang met dieren is ongekend groot voor iemand van haar leeftijd. Ze rijdt mee op de ambulance en zorgt voor de gewonde dieren. (Mede) door haar hebben vele dieren hun weg naar vrijheid en gezondheid teruggekregen.

De 21-jarige Noël Silalahi heeft als jeugdburgemeester al verschillende jeugdlintjes uit mogen reiken. Nu is hij zelf aan de beurt. Als jeugdburgemeester zet hij zich onvermoeibaar in voor de jeugd van onze stad. Zo sprak Noël tijdens verschillende evenementen, ging hij met jongeren in gesprek in coronatijd en zette hij zich in voor de Helmondse jongeren via de jeugdgemeenteraad en het project jeugdvriendelijke stad. Daarnaast zat hij in de werkgroep FairTrade en is hij actief voor de Molukse gemeenschap in Helmond.

Jeugdlintje

Het Jeugdlintje is bedoeld voor kinderen en jongeren van 6-23 jaar die een bijzondere prestatie hebben verricht voor een ander of voor de samenleving. Het gaat om jongeren die in Helmond wonen. De jongere moet een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van vrijwilligerswerk, sport of cultuur. Op het moment van aanvragen mag de prestatie niet langer dan een jaar geleden zijn. Kent u iemand die volgend jaar een jeugdlintje hoort te krijgen? Klik hier om iemand op te geven voor een jeugdlintje.

Uw Reactie
Uw Reactie