Nieuws coronavirus vanuit gemeente Helmond

Op deze pagina leest u over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus in Helmond en in de regio.

Lees op deze pagina de algemene maatregelen die gelden voor het gehele land.

Klachten? Maak een afspraak bij de corona-testlocatie in Helmond

Op 18 augustus 2020 heeft de GGD Brabant-Zuidoost een corona-testlocatie geopend in De Peel. Dit bevindt zich in de City parkeergarage aan de Watermolenwal in Helmond. Na het maken van een afspraak, kan iedereen met milde klachten worden getest op het coronavirus.

U kunt alleen een test laten uitvoeren op afspraak. Deze maakt u gratis via het telefoonnummer 0800 1202 of klik hier om online een afspraak te maken.

Vaccinatielocatie in Helmond

Op 1 februari opent Sporthal De Braak aan de Wethouder Ebbenlaan 30 als vaccinatielocatie. Meer informatie over vaccineren kunt u vinden via de website van de Rijksoverheid.

GGD vaccineert géén ouderen aan huis en vaccinaties zijn gratis

De GGD neemt geen contact op met ouderen over vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te prikken. Vaccineren door de GGD is altijd gratis. Meer informatie leest u in ons nieuwsbericht.

Weekmarkten tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown gaan de weekmarkten in Helmond door in afgeslankte vorm. Hieronder lees je meer over de maatregelen.

Alleen levensmiddelen beschikbaar op de markt

Tijdens de lockdown mogen op een (week)markt alléén kramen voor levensmiddelen (eten en drinken) staan. Dat betekent dat non-foodkramen niet kunnen worden toegelaten op de markt zolang deze landelijke maatregel van kracht is.

Er staan tijdelijk ook géén bloemenkramen op de zaterdagmarkt in het centrum. Ook zij vallen onder de categorie non-food.

Locaties van levensmiddelenkramen

Omdat de levensmiddelenkramen al ‘coronaproof’ staan ingedeeld zijn er geen wijzigingen in de opstelling. De kramen en viswagens staan op zaterdag net als in de afgelopen maanden op De Ameidewal, de Noord-Koninginnewal en op de Watermolenwal. De Markt (het plein zelf) is in de komende weken nagenoeg leeg omdat dat daar normaal gesproken levensmiddelen en bloemen staan.

Openingstijden

De zaterdagmarkt duurt van 08.30 tot 15.00 uur.

Geen eten en drinken nuttigen op de markt

Het is tijdelijk niet toegestaan om eten en drinken te nuttigen op de markt. Vers bereide producten mogen enkel verpakt worden verkocht.

Toiletten

Er zijn tijdens de zaterdagmarkt toiletten geopend. Dat is bij lunchroom Welkom Thuis aan de Markt – eerst en vooral voor de marktkooplieden.

Overige maatregelen

Alle overige coronaregels blijven van kracht. Denk aan 1,5 meter afstand, zo veel mogelijk afrekenen met betaalpas, voldoende doorstroming.

Lees via deze link meer informatie over corona.

Meer algemene links en informatie

Different languages

Uw Reactie
Uw Reactie