Nieuws coronavirus vanuit gemeente Helmond

Op deze pagina leest u over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus in Helmond en in de regio.

Lees op deze pagina de algemene maatregelen die gelden voor het gehele land.

Vaccineren en testen vanaf 06-09-2021

GGD Brabant-Zuidoost voert een tweetal wijzigingen door in het aanbod van vaccineren en testen. Allereerst past GGD-BZO de openingstijden van beide vaccinatielocaties aan, omdat het aantal vaccinaties in de regio stabiliseert. Met ingang van maandag 6 september zijn de vaccinatielocaties in Eindhoven en Helmond om de dag geopend. Daarnaast is GGD-BZO afgelopen weekend gestart met testen zonder afspraak op alle testlocaties in de regio Zuidoost-Brabant.

Nieuwe openingstijden vaccinatielocaties

De XL-locaties in Eindhoven en Helmond zijn vanaf 6 september niet meer dagelijks geopend. Wie zonder afspraak een eerste prik wil halen, kan in Eindhoven op maandag, woensdag, vrijdag en zondag terecht van 09.00 - 17.00 uur. In Helmond kunt u op dinsdag, donderdag en zaterdag van 09.00 - 17.00 uur zonder afspraak een vaccinatie halen. Wanneer een reeds geplande vaccinatie-afspraak buiten de nieuwe openingstijden valt, neemt GGD-BZO contact op om deze afspraak te verzetten.

Testen zonder afspraak

Behalve vaccineren zonder afspraak biedt GGD Brabant-Zuidoost ook zeven dagen per week testen zonder afspraak aan, zowel voor kinderen als volwassenen. In Eindhoven en Helmond kan dit dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur, in Eersel dagelijks van 9.00 tot 15.00 uur. U hoeft voor een test zonder afspraak alleen een identiteitsbewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart) mee te nemen en een mondkapje. Graag uiterlijk een half uur voor sluitingstijd aanwezig zijn.

Via testenvoortoegang.nl test u voor toegang tot bijvoorbeeld restaurants en theater. U vindt op de website de locaties. U heeft binnen één uur de uitslag.

Overzicht test- en vaccinatielocaties in de regio

Testen 

 • Helmond - Parkeerplaats sporthal De Braak, Wethouder Ebbenlaan 30
  09.00 – 17.00 uur van maandag t/m zondag 
 • Eindhoven - Antoon Coolenlaan 5
  09.00 – 17.00 uur van maandag t/m zondag
 • Eersel: Mortelveld, Kuilenhurk 1
  09.00 – 15.00 uur van maandag t/m zondag

Vaccineren

 • Helmond - Haverdijk 11
  09.00 – 17.00 uur op dinsdag, donderdag en zaterdag
 • Eindhoven: Indoor Sportcentrum, Theo Koomenlaan 1
  09.00 – 17.00 uur op maandag, woensdag, vrijdag en zondag

Bekijk deze pagina van de rijksoverheid met meer informatie over vaccineren.

Meer algemene links en informatie

Different languages

Uw Reactie
Uw Reactie