Bladkorven

In totaal staan er in Helmond van half oktober tot eind december (afhankelijk van de bladval) bijna 400 bladkorven.

Via onderstaande links kunt u zien op welke locaties bladkorven geplaatst worden: 

Uw medewerking wordt gewaardeerd

We doen er als gemeente veel aan om in de herfst het gevallen blad zo snel mogelijk te verwijderen. Daarmee wordt overlast, zoals gladheid bij regenachtig weer, zo veel mogelijk voorkomen. De gemeente zet daarom in de herfstperiode extra mensen in met veegmachines en bladblazers. Maar we kunnen helaas niet overal zijn. Uw  medewerking wordt zeer gewaardeerd. Denk aan het verzamelen/opruimen van blad in uw straat. Door het plaatsen van bladkorven, helpen wij u zoveel mogelijk de bladeren zelf op te ruimen. De korven worden minimaal een keer per week leeggemaakt.

Alleen voor bladafval

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Takken, stronken, groente, fruit- en tuinafval en overig afval horen niet thuis in de bladkorven. Bij verkeerd gebruik wordt de bladkorf onmiddellijk verwijderd.

Melden overlast

Eventuele schade, vernielingen of het verdwijnen van bladkorven graag zo snel mogelijk bij ons Klant Contact Center melden via telefoonnummer 14 0492. Zo kunnen we eventuele overlast zo snel mogelijk tegen gaan. U kunt ook een melding doen via het meldingsformulier. Kies voor 'groenvoorziening' en dan 'bladkorven'.