Bladkorven

In totaal staan er in Helmond van half oktober tot voor de kerst (afhankelijk van de bladval) meer dan 400 bladkorven.

Via onderstaande links kunt u zien op welke locaties de bladkorven staan:  

Let op: kunt u bovenstaande documenten niet lezen? Klik dan hier om een (digitaal) toegankelijk document aan te vragen.

Alle ruim 400 bladkorven hebben al een plek in de gemeente. Nieuwe aanvragen zijn daarom helaas niet mogelijk, ook niet voor de komende jaren.

Uw medewerking wordt gewaardeerd

We doen er als gemeente veel aan om in de herfst het gevallen blad zo snel mogelijk op te ruimen. Daarmee wordt overlast, zoals gladheid bij regenachtig weer, zoveel mogelijk voorkomen. We zetten daarom in de herfstperiode extra personeel in met veegmachines en bladblazers. Maar we kunnen helaas niet overal zijn. Uw medewerking wordt zeer gewaardeerd. Denk aan het verzamelen/opruimen van blad in uw straat. Door het plaatsen van bladkorven, helpen wij u om de bladeren zelf op te ruimen. De korven worden minimaal één keer per week leeggemaakt.

Alleen voor bladafval

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Takken, stronken, groente-, fruit- en tuinafval en overig afval horen niet thuis in de bladkorven. Bij verkeerd gebruik wordt de bladkorf onmiddellijk verwijderd.

Melden overlast

Meld eventuele schade, vernielingen of het verdwijnen van bladkorven graag zo snel mogelijk bij ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0492. Zo kunnen we eventuele overlast zo snel mogelijk tegengaan. U kunt ook online een melding doen via het meldingsformulier.

Uw Reactie
Uw Reactie