Bladkorven

In totaal staan er in Helmond van half oktober tot eind december (afhankelijk van de bladval) 400 bladkorven.

Via onderstaande links kunt u zien op welke locaties de bladkorven staan:  

Voor dit jaar zijn alle bladkorven vergeven. Nieuwe aanvragen zijn helaas niet mogelijk.

Uw medewerking wordt gewaardeerd

We doen er als gemeente veel aan om in de herfst het gevallen blad zo snel mogelijk op te ruimen. Daarmee wordt overlast, zoals gladheid bij regenachtig weer, zo veel mogelijk voorkomen. We zetten daarom in de herfstperiode extra personeel in met veegmachines en bladblazers. Maar we kunnen helaas niet overal zijn. Uw medewerking wordt zeer gewaardeerd. Denk aan het verzamelen/opruimen van blad in uw straat. Door het plaatsen van bladkorven, helpen wij u om de bladeren zelf op te ruimen. De korven worden minimaal één keer per week leeggemaakt.

Alleen voor bladafval

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Takken, stronken, groente-, fruit- en tuinafval en overig afval horen niet thuis in de bladkorven. Bij verkeerd gebruik wordt de bladkorf onmiddellijk verwijderd.

Melden overlast

Meld eventuele schade, vernielingen of het verdwijnen van bladkorven graag zo snel mogelijk bij ons Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 0492. Zo kunnen we eventuele overlast zo snel mogelijk tegengaan. U kunt ook online een melding doen via het meldingsformulier.

Uw Reactie
Uw Reactie